Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-08-2008, 12:28   #1
sheker
Dişi Kartal
 
sheker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gençleri katil eden oyun

Anne-babalar dikkat! Dünyada en çok satan oyun. Çocuğunuzu bu oyundan uzak tutun. Çünkü bu oyun katil ediyor...
Oyunun ismi Grand Theft Auto... Kısa adı ile GTA... Dünyada en çok satan oyunların başında geliyor. Bolca şiddet içiren bu oyunu gerçek hayata uyarlamaya kalkan bir genç katil oldu.

Grand Theft Auto serisi ilk andan itibaren büyük belalar açtı. Oyuna takılan gençler ve çocuklarda yasadışı işlere yönelme ihtimali büyük oranda arttı. Oyun çok geniş bir çevreden eleştiriler aldı. Ama ne yazık ki yeni bölümleri yayınlanmaya devam etti. Click the image to open in full size.

OYUNU İZLEDİ KATİL OLDU

Taylandlı bir genç, Grand Theft Auto IV'teki bir sahneyi canlandırmak isterken bir taksiyi soymaya kalktı ve taksi şoförünü öldürdü.

Önceki suçlamaların aksine, doğrudan zanlı tarafından itiraf edilen kopya cinayet, polis yetkililerinin açıklamasına göre gencin "taksi çalmanın gerçek hayatta da oyundaki gibi kolay olup olmadığı" merakı yüzünden gerçekleşti. Grand Theft Auto IV, Tayland'da yerel dağıtıcı tarafından hemen raflardan kaldırıldı.

DAHA ÖNCEDE KATİL ETTİ

GTA 2003 yılında da William ve Josh Buckner adlı iki gencin oyundan etkilenerek işlediği cinayetle gündeme oturmuştu. Öldürülenlerin ailesi, Click the image to open in full size.Rockstar Games ve Take-Two Interactive şirketleriyle oyunun satıldığı Wal-Mart marketler zinciri ve PlayStation 2’nin üreticisi Sony Computer Entertainment’a 246 milyon dolarlık dava açmış, fakat dava düşmüştü.

70 MİLYON SATTI

Genç nesil arasında bir fenomene dönüşen oyun bugüne kadar dünyada 70 milyon adet sattı. Oyun ABD’de bir çete için çalışan Doğu Avrupalı bir göçmenin işlediği suçlar etrafında gelişiyor. Oyuna yönelik yoğun ilgi gerçekçi olmasına bağlanıyor.

MİLYON DOLAR KAZANDIRDI
Şiddet sahneleri ve suçu öven yapısı ile eleştiri oklarına hedef olan bu oyunu Take-Two Interactive Games ve Rockstar Games’in şirketi üretiyor. Rockstar bu oyun sayesinde milyon dolarlar kazanıyor.
Son seri çıktığı hafta yaptığı 300 milyon dolarlık satışla bunu ortaya koydu.
sheker Ofline   Alıntı ile Cevapla