Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-08-2008, 17:05   #5
mertsunter
 
mertsunter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Beşiktaş Sivok’u aldı. Bonservisiyle toplam maliyet 9 milyon Euro’yu aştı. Çek futbolcu, Udinese’nin malıydı. Yani sıradan bir İtalyan takımında bile oynayamadı, ülkesine kiralık olarak geri gönderildi. Beşiktaş’tan başka isteyeni de olmadı. Çek Milli Takımı’nda da doğru dürüst yer bulmuş değil. Hani R.Madrid’den, Barcelona’dan, B.Münih’ten ya da Chelsea’den oyuncu alırsın da o rakamlara anlarım. Kariyerinde hiçbir başarısı bulunmayan, büyük takım tecrübesi olmayan sıradana bir defans oyuncusuna bu rakamların verilmesi, bir çok kuşkuyu beraberinde getirdi. Geçtiğimiz sezon önerilen yıldız isimler maliyeti yüksek diye alınmamıştı. Ancak hepsi birer kariyerdi, yıldızdı. Sivok ismini, transferden önce Türkiye’de ve de Avrupa’da acaba kaş kişi biliyordu.
Burada birşeyler döndüğü ortada. Bir çok şey duyuyoruz, ancak elimizde delil olmadığı için yazamıyoruz; şimdilik! Ancak Sinan Engin’e bir şey sormak lazım. Engin transferler gündeme geldiğinde, “Çok ucuza, kaliteli oyuncular aldık. Hepsine kefilim” demişti. Sayın Engin, ucuz dediğiniz bu mu? Hadi diyelim size göre ucuz. Peki ya kalite? Şimdi bu Sivok, işe yaramaz diye gönderilen Diatta ve Baki’den daha mı kaliteli? İtalya’da tutunamamış birinin, Beşiktaş’a vereceği ne var? Bu sezon Ertuğrul Sağlam dış transfere haklı olarak karıştırılmadı. Yönetim geçen yılki hatalardan sonra, Sağlam’a sadece bilgi verdi. Bize ters gelen, nasıl olup da bir teknik direktörün bunlara göz yumduğudur.
Beşiktaş transferde yine büyük yanılgılar içinde. Bu anlayış ve kafa ile ortaya saçılan paralar sadece borcun artmasına yardımcı olur. Oysa böyle büyük bir takıma, bu paralarla alınan futbolcunun adını kimse tartışamaz olmalıydı. İtalya ve Yunanistan Ligleri’nden artık kalan oyuncuları kurtarıcı diye tanıtmak; camianın ağzına bir parmak bal çalmaktır. Her yıl benzer yazıları yazmaktın bıktık, usandık, sıkıldık.. İnşallah bu sene, yanılır çıkıp özür dileriz. O günü umutla bekliyorum.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
mertsunter Ofline   Alıntı ile Cevapla