Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-08-2008, 17:39   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Doğum günü kutlamaları

DOĞUM GÜNÜ KUTLAMALARI

Doğum günü 365 günün içinde en fazla ilgi gördüğümüz gündür. Her sene hayata yeniden başlangıç günüdür bir bakıma. Çünkü doğum günlerinde her sene sayaç sıfırlanır ve yeniden yaşamaya başlarız aynı zamanlarda. Kimi zaman mutlu oluruz sayacın sıfırlandığına yaşadığımız üzüntülerden ötürü, kimi zamanda da üzülürüz o güzelim yaşı geride bıraktığımıza doğum günlerimizde…
Bazılarımız ise doğum günlerini saçma bir gün olarak adlandırırlar. Aslında evet, bir yıl daha yaşlanıyoruz, evet belki de, gün geçtikçe ölüme daha çok yaklaşıyoruz. Bunu düşününce doğum günleri, kendini farklı bir boyuta taşıyor. Ve doğum gününün saçma olduğunu düşünenlere hak vermeye başlıyor insan. Kendi kendime diyorum o zaman insan neden doğum günü kutlar? Ya da neden yaşlanmasına sevinir? Ama yinede bana göre eğer şu hayattan keyif alabilen ve "iyi ki yaşıyorum" diyen bir insansanız doğum günleri mutlaka kutlanmalıdır. Hele de etrafınızda "iyi ki doğmuşsun ve hayatımın içinde iyi ki varsın" diye düşünen insanlar varsa…
Doğum günlerinde birçok kutlama yapılır. Sevenleriniz gelirler yanınıza, doğduğunuz için ve hayatlarında bulunduğunuz için ne kadar memnun olduklarını belli etmek isterler. Doğum günü hediyeleri getirirler. Bugün size varlığınızın onlar için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışırlar. Uzaktaki sevenleriniz ararlar sizi, telefonda iyi ki doğdun çığlıkları yükselir, beklenenler ararsa doğum gününde mutluluk tamamlanır. Doğum günü böylece kendinizi en özel hissettiğiniz gün haline dönüşüverir.
Doğum günlerini sevmeme durumu da sadece bir sevgisizlik durumundan ibarettir bana göre, kimse sevenlerinin, dostlarının onun varlığına olan teşekkürlerini sunmasından mutsuz olamaz. Aksine bu durum doğum günü sahibini daha çok bu özel güne yakınlaştırır.
Doğum günü böyle özel bir gün olduğundan her zaman kutlamalar yapmak önemlidir. Bu doğum günü kutlamaları sayesinde de insanları birbirine daha çok yakınlaştırmak mümkündür. Herkes için farklı anlamlar taşıyan doğum günlerini unutmamak gerekir. Çünkü bizimde huzurlu ve güvenli bir şekilde kutlayabileceğimiz bir doğum günümüz olduğunu unutmamalıyız. Doğum gününüz değerine vardığınız size özel bir gün olduğundan başkalarının doğum günlerini de bu incelikle hatırlayalım.
Doğum gününüzde size “nice yıllara” diyen insanlarla nice yılları daha geride bırakacağınızın düşündüğünüz günün kutlanması ayrı bir haz oluşturur insanda. Doğum günlerinde her tür sürpriz hoşunuza gider. Doğum gününde sevenlerinizle olmak, sizi siz yapan değerlerle birlikte olmak doğum günü kutlamalarının en güzel unsurudur.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla