Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-08-2008, 21:21   #1
gulname
 
gulname - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 58 yaşında ikiz bebek dünyaya getirdi

Bodrum’da 58 yaşındaki emekli öğretmen Hanife Top Başara, bir kız ve bir erkek bebek dünyaya getirdi.
Click the image to open in full size.


Başara, Universal Hospital'da sezeryanla Seray ve Berkay adlı 2 bebek dünyaya getirdi. Seray adlı kız bebeğin 2 kilo 300 gram, Berkay adlı erkek bebeğin ise 1 kilo 810 gram ağırlığında dünyaya geldiği öğrenildi. Anne Başara 14 yıldır evli olduğunu ve bu süre içinde bebek sahibi olmanın hayalini kurduğunu söyledi. Başara, "Hamilelik süresince 15 günde bir hastaneye kontrole geliyordum. 3-4 aylık hamileyken doktorum bana ikiz bebeğimin olacağını söyledi. Çok heyecanlandım. 14 yıldır bebek bekliyordum. Şimdi iki tane sağlıklı bebek dünyaya getirdim. Şu anda dünyanın en mutlu insanıyım. Annelik inanılmaz güzel bir duygu" dedi.

Universal Hospital Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Op. Dr. Çağlar Çiftçi ise anne ve bebeklerin sağlık durumunun iyi olduğunu, hastanın doğum yapmadan önce gerekli bütün tedbirleri aldıklarını söyledi.

Başara'da ileri yaş gebeliği olduğunu ve gebeliğe girmeden kendisine tam bakım (check-up) yaptıklarını belirten Çiftçi şöyle konuştu: "Hastanın kalp ve diğer sistemlerinin gebeliği kaldırıp kaldırmayacağı konusunda diğer doktor arkadaşlarımızın da fikrini aldık ve tedaviye başladık. Tedavi sonucunda ikiz gebelik elde ettik. İkiz gebelik genç hastada bile risklidir. Başara'nın da yaşı ileride olduğu için risk grubundaydı, ancak mutlu sona ulaştık. Bu yaşta ikiz gebelik sıkça rastlanan bir durum değil. Ancak şu anda her şey yolunda, anne ve bebeklerini 1-2 güne kadar taburcu edeceğiz" Öte yandan bebeklerin babasının 45 yaşındaki serbest meslek sahibi Metin Başara olduğu öğrenildi.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gulname Ofline   Alıntı ile Cevapla