Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-08-2008, 21:29   #1
gulname
 
gulname - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 FLAŞ! 78 bebekten 14'ünde enfeksiyon var!

Hastanemizin yeni doğan ünitesindeki 78 bebekten 14'ünde enfeksiyon var."
Click the image to open in full size.

Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan bebek ölümleriyle ilgili incelemelerde bulunan Sağlık Bakanlığı'na bağlı İnceleme Heyeti bebek ölümlerinin dörtte birinin enfeksiyondan kaynaklandığını açıkladı. Heyet, mikropların farklı türlerde olduğunu ve farklı mikroorganizmalar tespit ettiklerini belirtirken, hastanedeki personel yetersizliğine dikkat çektiler.

Hastane yetkilileri; "Şu anda ünitede 78 tane bebek yatmakta, bunlardan 14 tanesinde enfeksiyon tespit edildi, tedavileri devam etmekte.Yeni doğan birimlerinde sıkıntılar mevcuttur ama beş sene öncesine göre ilerleme kaydedildi. Sorun kapasitesinin üzerinde hasta kabul etmekten kaynaklanıyor ama bu çok genel bir sorun. Sağlık personelinin yetersizliği burada çok önemli bir faktördür.” açıklamasını yaparken, Sağlık Bakanlığı'na bağlı İnceleme Heyeti, hastanede 6 bebeğe bir hemşirenin baktığını tespit ettiklerini açıkladılar.

BİR HEMŞİREYE 7 BEBEK

Bir hemşireye 6-7 tane bebek verirmesi durumunda aksamaların olacağının kaçınılmaz olacağını belirten yetkililer, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, bir hemşirenin yüksek riskli 4 tane bebeğe bakmak zorunda kaldığını saptadıklarını açıkladılar. Bu rakamların dünya sağlık standartlarının çok üstünde olduğunu, genel olarak Türkiye şartlarının böyle olduğunu açıklayan heyet, temmuz ayında ölen bebeklerin dörtte birinin enfeksiyon yüzünden hayatını kaybettiğini, ancak bu enfeksiyona neden olan mikroorganizmaların birbirinden farklı türlerde olduğunu bildirdi. Hastanede son 6 aya ait kayıtlarda ve ilgili bölümlerde incelemeler yapıldığını belirten İnceleme Heyeti, Temmuz ayında hastanede bin 840 doğum meydana geldiğini, bu bebeklerden 504 tanesinin yeni doğan yoğum bakım ünitesine alındığını, 49 bebeğin ise hayatını kaybettiğini aktardı.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gulname Ofline   Alıntı ile Cevapla