Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-08-2008, 13:35   #1
sheker
Dişi Kartal
 
sheker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
PKK ile subayın imkansız aşkı

Bu aşk ancak dizilerde olur diyorsanız bildiniz... Evet bu bir dizi senaryosu... Ergenekon delillerinden çıktı... İşte o senaryo;
Ergenekon davası delilleri arasında emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk’ün Nisan 2005’te yazdığı "Cudi’nin Günlüğü" isimli dizi film projesi de çıktı.
ERUH’TAN AŞKA DOĞRU

Dizi, PKK terör örgütünün ilk eylemi olan Eruh karakol baskınıyla başlıyor. Dizi, örgütün gerçek anlamıyla bölge halkı üzerinde uyguladığı baskıyı, işkenceyi ve diğer ilişki biçimlerini çeşitli olaylar dizisiyle ele alıyor.

Dizinin kısa hikayesi ise şöyle:

“Abisi örgüt tarafından öldürülen Nuray, örgütün kendilerine verdiği ‘Onu devlet öldürdü’ bilgisiyle örgüte yakınlık duymaya başlar. Bir süre sonra örgüte katılır, Yonca kod adını alır ve giderek örgüt içinde çıkışı olmayan konuma gelir.

Artık üsteğmen olan Mert bir gün cesurca örgüte sızar. Bu süreçte Yonca ile aralarında bir yakınlık oluşur. Yonca Oğuz’un kimliğini öğrenince işler değişir..
Asker olan abisi çatışmada ölen Oğuz ise genç ve idealist bir gazetecidir. Abisinin ölümüyle Oğuz’un olaylara bakış açısı değişecektir.
DİZİ DERİN DEVLETİ ANLATIYOR
Deliller arasında yer alan senaryo belgesinde Öztürk, derin devlet itirafı da yaparak, “Bu büyük mücadele içinde devlet, günün koşullarına ve özelliklerine göre yeni yöntemler geliştirmek zorunda kalır. Ülkenin mücadeledeki başarısından rahatsız olan çıkar çevreleri ise, bu dönemde derin ilişkiler ağı kurulduğunu sıklıkla gündeme getirir. Oysa devlet tarihten bu yana bu derin ilişkileri hiç kaybetmemiştir. Dizi, bu ilişkiler ağını bugüne kadar anlatılandan başka bir bakış açısıyla ele alacak ve bu işleyişin gerekliliğini ifade edecektir. Her büyük devletin var olma koşulu bu derinliklerdir” diyor.


Kaynak: Akşam
sheker Ofline   Alıntı ile Cevapla