Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-08-2008, 15:43   #1
nbacem
 
nbacem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Fikstür belirlendi! ilk maçımız Akatlar'da Kepez Bld. ile!

Beko Basketbol Ligi’nde 2008-2009 sezonu fikstürü, Polat Renaissance Otel’de düzenlenen basın toplantısında belirlendi. Polat Renaissance Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısına TBF Asbaşkan’ı İmran Işıldar, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Erkek Ligleri Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Bayan Ligleri Koordinatörü Murat Tümer ve Beko Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan kulüp temsilcileri ile basın mensupları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TBF Asbaşkanı İmran Işıldar, “Geçtiğimiz sezon yaşanan heyecanın artarak devam edeceğinden eminim. Kura çekiminin Türk basketbolu için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Toplantıda daha sonra söz alan TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TV yayın ihalesi hakkında bilgi verdi. 31 Temmuz’da yeni yayın ihalesine katılımın başladığını söyleyen Özsoy, yayın ihalesine ilginin çok yoğun olduğunu açıkladı. Özsoy, TV Yayın İhalesine katılım için son tarihin 11 Ağustos Pazartesi akşamı olduğunu hatırlattı.
Özsoy, Opel firmasının bağlı olduğu General Motors’un yaşadığı maddi sıkınlar nedeniyle tüm sponsorluklardan çekilme kararı aldığını ve yeni sezonda Türkiye Kupası için yeni sponsor arayışı çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Özsoy, önemli aşama kaydeden sponsorluk çalışmaları konusunda yakın zamanda iyi haberler vermeyi umduklarını söyledi.
BEKO BASKETBOL LİGİ 18 EKİM’DE START ALACAK
Şampiyonluk mücadelesinde kıyasıya rekabetin yaşanacağı Beko Basketbol Ligi’nde yeni sezon 18 Ekim 2008 tarihinde oynanacak karşılaşmalarla start alacak. 2008-2009 sezonu lig takvimine göre normal sezon 10 Mayıs 2009 tarihinde sona erecek. Play-Off müsabakaları 15 Mayıs-26 Haziran 2009 tarihleri arasında oynanacak. Beko Basketbol Ligi’nde Türkiye Kupası Eleme Grubu maçları 3-8 Ekim tarihlerinde, final grubu karşılaşmaları ise 20-22 Şubat tarihlerinde oynanacak. Ekim ayında oynanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kupası, Lig Şampiyonu Fenerbahçe Ülker ile Türkiye Kupası’nın sahibi Türk Telekom arasında oynanacak. Beko Basketbol Ligi’nde yıldız oyuncuların biraraya geldiği ve tam bir görsel şölene sahne olan “Beko All Star” ise 24-25 Ocak hafta sonunda oynanacak.
16 TAKIM MÜCADELE EDECEK
Geçtiğimiz sezon TB2L’de yer alan Erdemir ve Aliağa Belediye, ligi ilk iki sırada tamamlayarak yeni sezonda Beko Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Beko Basketbol Ligi, 2008-2009 sezonunda 16 takımın katılımıyla 9 il merkezinde oynanacak. Beşiktaş Cola Turka, Darüşşafaka, Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Cafe Crown olmak üzere ligde 5 takım ile en fazla temsil edilen il İstanbul. Ankara, Antalya ve İzmir ise ligde 2 takımı bulunan iller. Ankara-Türk Telekom ve Casa Ted Ankara Kolejliler, Antalya-Antalya Büyükşehir Belediye ve Kepez Belediye, İzmir-Pınar Karşıyaka ve Aliağa Belediye takımlarıyla temsil edilirken, Beko Basketbol Ligi’nde bir takımı bulunan iller ve kulüpler ise şöyle; Balıkesir-Banvit, Bursa-Oyak Renault, Konya-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, Mersin-Mersin Büyükşehir Belediye, Zonguldak-Erdemir.
Beko Basketbol Ligi 2008-2009 sezonu fikstürüne göre ilk hafta maç programı şu şekilde oluştu:
Beşiktaş Cola Turka - Kepez Belediye
Darüşşafaka Cooper Tires - Galatasaray Cafe Crown
Fenerbahçe Ülker - Casa Ted Ankara Kolejliler
Türk Telekom - Erdemir
Antalya Büyükşehir Belediye - Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi
Aliağa Belediye - Pınar Karşıyaka
Oyak Reneult - Mersin Büyükşehir Belediye
Banvit - Efes Pilsen
__________________
I'm taking look around and relized that there is nothin Left.!!

The RocK!...
nbacem Ofline   Alıntı ile Cevapla