İşte Beşiktaş'ın transfer raporu
Teknik direktör Tigana, Mart ayı başlarında Başkan Yıldırım Demirören ile biraraya gelerek mevcut kadroyla ilgili düşüncelerini sözlü olarak rapor etmişti. Buna göre; Ahmet Dursun, Ali Güneş, Okan Buruk ile yollar ayrılacak, Tümer Metin’e sadece maçbaşı teklifi yapılacak, Cordoba ile Ahmed Hassan’ın durumları sezon sonunda konuşulacak, Tomas Jun da geri yollanacaktı. Fransız çalıştırıcı, yeni sezonda kadrosunda görmek istediği isimleri de yazılı bir raporla Başkan Demirören’e verdi.
‘En az üçü alınmalı’
Ünlü futbol adamının listesinde; Galatasaray’dan Necati Ateş ve Hasan Şaş, Trabzonspor’dan Fatih Tekke, Ufukhan Bayraktar ve Tolga Zengin (kaleci), Kayserispor’dan Bülent Bölükbaş, Fatih Ceylan ve Mehmet Topuz ile Rizespor’dan Fahri Tatan var. Jean Tigana, yardımcıları Guy Stephan ve Richard ile hazırladığı bu listeden, en az üç ismin transfer edilmesi gerektiğini de bir not olarak raporun sonuna ekledi.
Seyhan ile Çiçek’e veto
Milli Takım forması altında izlediği Shakthar’lı Tolga Seyhan’dan, “Hava topları, ileri çıkışları iyi. Ancak alan savunmasında yok, kademe anlayışı yetersiz” diyerek vazgeçen Tigana, Samsunlu Mustafa Çiçek’i de ‘yetersiz’ buldu. Kleberson hariç tüm yabancıların değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Fransız çalıştırıcı, “Ancak fiyatı makûl, kaliteli isimler bulmalıyız” dedi. Bu arada Tigana, başka takımlara kiralanan futbolcuların geri dönmesi konusunda da fikir beyan etmedi.
Kaynak : Fanatik