Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-08-2008, 08:35   #1
gnber'K'artal
 
gnber'K'artal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
08.08.08.'in arkasındaki inanç

Bugünün tarihi. Üç tane sihirli 8. Çinliler Olimpiyat töreni için neden özellikle bugünü seçti. İşte 8'in kerameti.


Beklenen gün geldi. Dünya 08.08.08'e kilitlendi. Çünkü Çinliler bu tarihi Olimpiyat açılışı için özellikle seçti. Milyonlarca çift de evlenmek için bugünü seçti.
Peki bu tarih Çinliler için neden önemli? 8'in sihiri ne?

İşte bunun açıklaması Çin astrolojisi ve geleneklerinden çıktı.

Çin Devlet Başkanı Hu Jintao, Çin saatiyle sabah 08.08'de Olimpiyat Oyunlarının açılışını resmen ilan etti. Açılış töreni ise yine yerel saatle 20.08'de başlıyor.
Çinliler tarafından titizlikle ayarlanan bu programın arkasında, 8'in uğuruna olan inanç yatıyor.

Çin'de olduğu kadar bu, Hong Kong'da da geçerli. Çünkü Buda'nın öğretilerinde 8'in uğurlu bir rakam olduğu ortaya çıkıyor. Çin takvimindeki "Asil Sekizinci Yol" ise "tüm acıların sonuna gidiyor". Dahası Batılı nümeroloji uzmanları da 8'in "şanslı bir rakam" olduğunu söylüyor. Çünkü yatay sekiz "sonsuzluk işaretine" dönüşüyor. Click the image to open in full size.

Çin'de ise 8 çılgınlığı bu kez had safhada. Öyle ki birkaç gün önce 8888-8888 numaralı telefon hattı, tam 205 bin dolardan satıldı. Hangzhou kentinde ise A88888 şeklindeki araç plakası 100 bin doları buldu.

Çin'de 8'in uğuruna olan inanç mimaride, sanatta, hayatın her alanında kendini belli ediyor. Aynen başta ABD olmak üzere, Batı dünyasında 13'ün uğursuzluğuna olan inanç gibi...
__________________
Karanlık Aydınlıktan, Yalan Doğrudan Kaçar. Güneş Yalnızda Olsa Etrafa Işık Saçar. Üzülme Doğruların Kaderidir Yalnızlık. Kargalar Sürüyle KARTALlar Yalnız Uçar.
gnber'K'artal Ofline   Alıntı ile Cevapla