Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-08-2008, 10:18   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Pekin'de ilk madalyamız

Click the image to open in full size.


Pekin'de ilk madalyamız

2008 Pekin Olimpiyatlarında ilk madalyamız bayan sporcudan geldi.
2008 Pekin Olimpiyatlarında ilk madalya halterden. 48 kiloda mücadele eden bayan haltercimiz Sibel Özkan, gümüş madalya kazanarak Olimpiyat ikincisi oldu.


Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’de başlayan 29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye, ilk madalyasına halterde Sibel Özkan ile ulaştı. Bayanlar 48 kiloda mücadele eden Sibel Özkan, koparmada 88, silkmede de 111 kiloluk kaldırışlarıyla, toplamda 199 kiloya ulaşarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Pekin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’ndaki oyunların halter müsabakalarında bayanlar 48 kiloda 14 sporcu mücadele etti. Koparmada podyuma 13. sırada çıkan Sibel Özkan, ilk hakkında 86 kiloyu rahatlıkla kaldırdıktan sonra, 2. hakkında 88 kiloda başarılı olamadı. Özkan, son hakkında ise 88 kiloluk barı kaldırmayı başardı.
Özkan, silkmede ise ilk hakkında 108 kiloluk barı kaldırmasına karşın kontrol edemeyince başarısız oldu. Aynı ağırlığı 2. hakkında kaldırmayı başaran Özkan, 3. ve son hakkında da 111 kiloluk kaldırışıyla toplamda 199 kiloya ulaştı ve gümüş madalya kazandı. Bu sıklette evsahibi ülkeden Xiexia Chen, koparmada 95 ve silkmede 117
kiloluk kaldırışlarıyla toplamda 212 kiloya ulaştı ve zorlanmadan altın madalyanın sahibi oldu. Bronz madalyayı ise Tayvanlı Chen Wei Ling, toplamda 196 kiloyla kazandı. Tayvanlı sporcu, koparmada 84, silkmede ise 112 kiloluk kaldırışları gerçekleştirdi. Güney Koreli Im Jyounghwa da toplamda 196 kiloya ulaşmasına karşın, müsabaka tartısında Tayvanlı sporcudan daha ağır olduğu için dördüncülükle yetindi.
Nurcan Taylan '0'çekti
Aynı sıklette mücadele eden diğer Türk sporcu Nurcan Taylan ise dereceye giremeyerek büyük düş kırıklığı yarattı. Atina-2004’de altın madalya kazanırken, koparmada 97, toplamda da 210 kiloyla dünya ve olimpiyat rekorları kıran ve Türkiye’nin tek Olimpiyat Şampiyonu bayan sporcusu olan Nurcan Taylan, başlangıç ağırlığı olarak önce 83 kilo bildirmesine karşın, daha sonra ağırlığı artırdı ve ilk hakkında 84 kiloyu denedi. Taylan, 3 hakkında da 84 kiloda başarılı olamayınca koparmada "sıfır" çekti.

Taylan, koparmadaki başarısızlıkla sonuçlanan 3. ve son hakkının ardından seyircilere el sallayarak barı öptü ve podyumdan ayrıldı. Taylan, silkme müsabakasına ise katılmadı.


__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla