Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-08-2008, 16:58   #1
seyyah
AyNaKoLiK
 
seyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon12 Çikolata şelalesi :):)

Click the image to open in full size.

Gerekli malzemeler ;
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
3 yumurta
4 çorba kaşığı un
200 gr tereyağı
200 gr çikolata (ben 100 gr sütlü,100 gr bitter kullandım)

Öncelikle tereyağımızı geniş bir cezvede eritelim Eridikten sonra içerisine çikolatalarımızı kıralım ve her iki malzemeninde karıştırarak iyice erimelerini sağlayalım Daha sonra erimiş yağı ve çikolatayı bir kenera koyup ılıtalım

Bu arada yumurtaları ve şekeri derin kaba koyup mikser ile çırpalım 2-3 dakika çırptıktan sonra unu teker teker ekleyelim ve çırpmaya devam edelim Un ve yumurtalı karışım iyice karıştıktan sonra çikolatalı karışımımızı ilave edelim Ve tüm malzemeyi homojen bir karışım oluncaya kadar 3-4 dakika daha çırpalım
Daha resimde de görüldüğü gibi tek kişilik kalıplara karışımımızı boşaltalım Resimdeki kalıplarda 5 adet sıcak kek elde ettim Kalıplara karışımı boşaltmadan önce ,kalıpları mutlaka sıvı yağ ile yağlayıp biraz kakao serpiştirmeliyiz Yoksa piştikten sonra kalıptan keki çıkaramayız


Click the image to open in full size.

Kalıplara aktardığımız karışımları buzdolabıda muhafaza edelim Pişirmek istediğimiz zaman fırını 200 dereceye getirip ısıtalım Fırın ısındıktan sonra kalıplarımızı fırına koyalım ve saat tutup tam 17 dakika pişirelim Eğer 17 dakikayı geçerseniz kekin içi sıvı kalmaz ve tatlı özelliğini kaybeder 17 dakika pişirdikten sonra fırından tezgaha çıkarın ve en az 6-7 dakika soğumasını bekleyin Kekin yanlarını dikkatlice spatula ile açın ve keki bir tabağa ters çevirin Dikkatlice kalıptan fazla parçalamadan çıkarmaya çalışalım
Servis yaparken isteğe göre yanına bir top sade dondurma ve krema ilave edebilirsiniz Nane yaprağı ile de dekore edebilirsiniz



afiyet olsun


__________________
senin olduğun karanlığı sensiz aydınlıktan daha çok seviyorum..
seyyah Ofline   Alıntı ile Cevapla