Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-08-2008, 16:16   #1
alev.bobo13
Deivson Rogerio Da Silva_BoBo
 
alev.bobo13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 Beşiktaş'ımızı bekleyen tehlike!!!!!!!!!

Beşiktaş'ımızı bekleyen tehlike...



Beşiktaş'ın 14 Ağustos Perşembe günü UEFA Kupası 2. ön eleme ilk maçında deplasmanda oynayacağı Siroki Brijeg maçı öncesi, ev sahibi takımın futbolcularının aşırı sert bir mücadeleye hazırlandıkları öğrenildi.
Bosna Hersek'in Mostar şehrine bağlı olan ve 1995 yılında sona eren Bosna Savaşı'nın ardından kurulan Siroki kasabasının takımı olan Siroki Brijeg'in özellikle yerli oyuncularının Beşiktaş karşısında sert bir oyun ortaya koyacağı ve karşılaşmada galibiyetten çok siyah beyazlı oyunculara zarar vermeye hazırlandıkları kaydedildi. Aşırı milliyetçi bir yapısı olan kulübün bünyesinde, Katolik Hristyan futbolcular dışında oyuncu yer almazken, Ortadosk Sırp kökenli ve Müslüman futbolcular bu takımda özellikle Bosna Savaşı'nın ardından forma giyemiyorlar. Tarihlerindeki en büyük başarılarını da Bosna Savaşı döneminde yani 1993/1994, 1994/1995, 1995/1996 yıllarında üç yıl üstüste şampiyon olarak kazanan kulübün taraftarlarının da bu milliyetçi yapı ile örtüştüğü kaydedildi. Saha içinde futbolcuların yapacakları aşırı sertlikleri, taraftarların da tribünlerde açacakları pankartlar ve yapacakları tezahüratlarla desteklemeleri bekleniyor.
13 Ağustos günü Bosna Hersek'in Mostar şehrine hareket edecek siyah beyazlı kafile, güvenlik sebebiyle maçın oynancağı Siroki bölgesinde konaklamayacak. Bosna Hersek'te bir gece kalacak olan Beşiktaş takımı, maçın oynanacağı bölgeye kara yolu ile bir saat mesafede bulunan Mostar şehrinde geceyi geçirecek. Kafile maçın ardından ise özel uçakla İstanbul'a dönecek.
__________________
Click the image to open in full size.
alev.bobo13 Ofline   Alıntı ile Cevapla