Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-08-2008, 16:55   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sezer'den kötü haber!

Pekin Olimpiyatları'nda dizinden sakatlanan milli judocu Sezer Huysuz'un son durumu belli oldu.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Çinli sporcu Rijigawa Si ile yaptığı ikinci tur müsabakasında dizinden sakatlanan milli judocu Sezer Huysuz'un çapraz bağlarının yırtıldığı tespit edildi.
Pekin'de MR'ı çekilen Sezer Huysuz'un sağ diz çapraz bağlarında yırtık bulunduğu, bu koşullar altında uzun uçak yolculuğunun şu aşamada sakıncalı göründüğünden 4-5 gün daha Pekin'de kalacağı ve İstanbul'a dönüşte dizine atroskopi uygulanacağı bildirildi.
Milli sporcunun, atroskopinin ardından yaklaşık bir ay sonra antrenmanlara başlayabileceği ve tatamiye dönmesinin de yaklaşık 3 ayı bulabileceği öğrenildi.
-FEDERASYON HAKEMLERE YÜKLENDİ-
Judo ve Kuraş Federasyonu Başkanı Hacı Yusuf Yıldırım, 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin judo branşındaki tek temsilcisi erkekler 73 kiloda Sezer Huysuz'un Pekin'e ikinci turda veda ettiği Çinli rakibine yenildiği müsabakanın hakemlerini eleştirdi.
Federasyon başkanı Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müsabakanın hakemlerinin ev sahibi ülke Çin'in sporcusunu kolladığını vurgulayarak, ''Hakemlerin, judonun gerçek kuralları çerçevesinde gerekli ihtarları ve bunun sonucunda gerekli puanları bize vermesi gerektiğini düşünüyorum'' dedi.
Yusuf Yıldırım, şunları kaydetti:
''Her şeyden önce çok üzgünüz. Çalışmalarımızın böyle bir sonla neticelenmesi bizleri oldukça üzdü. Her spor dalında bir takım aksilikler her zaman olur. Ama bu biraz fazla oldu. Maç yapmak istemeyen ve karşısındaki rakibine de maç yaptırmak istemeyen bir Çinli sporcuyla karşılaştık. Hakemlerin, judonun gerçek kuralları çerçevesinde gerekli ihtarları ve bunun sonucunda gerekli puanları bize vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Ama olmadı.''
Federasyon başkanı Yıldırım, Sezer Huysuz'un, müsabakanın son dakikası içinde sakatlanmasının da büyük talihsizlik olduğunu ifade ederek, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na çok daha fazla sporcuyla katılmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
A.A.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla