Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-08-2008, 11:29   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Panik atak dedi, dopingli çıktı!

Maribel Moreno'nun doping testinde pozitif sonuç çıktı.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bayanlar bisiklette İspanya'nın en iddialı ismi olan ve Pekin'e gittikten sonra ''panik atak'' gerekçesiyle hemen İspanya'ya geri dönerek müsabakalara katılmayan Maribel Moreno'nun doping testinde pozitif sonuç çıktığı bildirildi.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından yapılan açıklamada, 31 Temmuz'da Çin'e hareket etmeden önce Maribel Moreno'ya yapılan doping testinin sonucunun pozitif olduğu ve sporcunun EPO kullandığı belirtildi.
Sonucu öğrenemeden Çin'e hareket eden İspanyol bisikletçi, geçen cuma günü ''panik atak'' krizi geçirdiği gerekçesiyle yarışmadan çekilmiş ve İspanya'ya dönmüştü. Moreno'nun kararı İspanyol delegasyonunda ve basınında şaşkınlık yaratırken, olayın arkasında dopingin çıkması büyük tepki aldı.
İspanyol erkek bisiklet takımının doktoru Paco Antequera, ''Kirli iş yapanlar er ya da geç ortaya çıkartılır'' derken, Pekin'deki İspanyol kafilesinin başkanı olan Eugenio Bermudez de ''Moreno'nun kararına saygı duyup, birşey demedik, kişisel birşeye benziyordu. Takım arkadaşları, ayrıldığı zaman üzüldüler ama şimdi haberi duyunca yıkıldılar. Hilekarlar her zaman daha fazla yalnız kalacaklar'' diye konuştu.
İspanyol basını da Moreno'yu sert bir dille eleştirdi.
Bu arada IOC, dopingli çıkan Moreno'yu, olimpiyatlardan ihraç edip akreditasyonunu geri alırken, Uluslararası Bisiklet Federasyonu (UCI) de İspanyol bisikletçi hakkında bir soruşturma başlatılacağını duyurdu.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla