Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-08-2008, 12:04   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İşte Phelps'in sırrı!

ABD'li ünlü yüzücü Michael Phelps, Pekin Olimpiyatları'ndaki bir gününü anlattı.

Pekin-2008'de, yüzmede finaller ''Su Kübü'' olarak adlandırılan Ulusal Su Sporları Merkezi'nde, yerel saatle öğleye doğru yapılıyor. Bu kararın, ABD'de finallerin televizyondan ''prime time'' süresinde naklen yayımlanması için alındığı belirtiliyor.
Maç yayını için ilk kez öğle saatlerinde finallerin yapılmasından kimi yüzücüler yakınırlarken, Phelps ise bundan şikayetçi değil.
Bugün 200 metre serbestte yeni bir dünya rekoru kırarak 3. altın madalyasını kazanan Phelps, ''Uyuyorum ve yiyebildiğim kadar yiyorum. Çok fazla hamur işi ve pizza yedim, karbonhidrat aldım'' dedi.
23 yaşındaki Phelps, ''04.30-05.00 civarında uyanıyorum. Sonra kalkmadan 1.5 saat daha uyuyorum. Sabahları böyle kalkıyorum ama bunlar Olimpiyat Oyunları. Kendimi toparlamak için elimden geleni yapıyorum. Bu, gelecek günlerde çok daha önemli olacak'' diye konuştu.
Günde 2 kez masaj yaptırdığını belirten Phelps, ''Arkadaşlarım dünkü bayrak yarışından sonra SMS göndererek, çok heyecanlı oldukları için uyuyamadıklarını belirtiyorlar. Bazıları da SMS atarak öğleleri nasıl dinlendiğimi soruyor. Onlara (Siz böyle SMS göndermeye devam ettiğiniz sürece öğle uykusuna yatıp dinlenemem. Akşam yarıştan sonra konuşuruz) diyorum'' dedi.
Her yeni zaferinden sonra ''herşeyi kafasından çıkarmaya çalıştığını'' belirten Phelps, ''Bu kolay değil. Ama yarışlara tam olarak konsantre olmalıyım'' diye konuştu.
8 finalde 8 altın madalyayı hedefleyen Phelps, gelecek pazar gününe dek her gün yarışacak.

A.A.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla