Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-08-2008, 16:45   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hidayet Türkoğlu: Elemelere hazırım

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Avrupa Şampiyonası leme grubu hazırlıklarının iyi gittiğini söyedi. Hidayet, şu an kendisini çok iyi hissettiğini ve elemelere tam olarak hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Click the image to open in full size.

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın yıldız oyuncusu Hidayet Türkoğlu, hem takım olarak hem de kişisel olarak hedeflerinin 2009 Avrupa Şampiyonası'na katılmak olduğunu söyledi.

''12 Dev Adam''ın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaptığı antrenman öncesinde açıklamalarda bulunan Hidayet Türkoğlu, ''Hedefim, diğer arkadaşlarımla birlikte 2009 Avrupa Şampiyonası'na gitme hakkını kazanıp, genç arkadaşlarıma en iyi şekilde yardımcı olmak'' dedi.

Yıldız oyuncu, hazırlık çalışmalarının gayet iyi gittiğini ve takım olarak yavaş yavaş form grafiklerini yukarıya çektiklerini belirtti.

Hidayet 16-18 Ağustos tarihleri arasında Makedonya'da özel bir turnuvaya katılacaklarını belirterek, ''Önümüzde Üsküp'te oynayacağımız iyi bir turnuva var. Amacımız bu haftayı iyi geçirip, o turnuvaya hazır gitmek ve basketbol olarak yavaş yavaş kendimizi daha üst seviyelere çekmek'' diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası eleme gruplarından önce Konya'da düzenlenecek Efes World Cup'ta, takımın tam olarak hazır olacağını düşündüğünü ifade eden Hidayet, ''Efes World Cup Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesi katılacağımız son turnuva olacak. Orada takım halinde hazır olmalıyız. Çünkü o turnuva biter bitmez 3 gün sonra elemeler başlıyor. Gerek Üsküp'teki turnuva ve sonrasında İstanbul'da çalışacağımız bir haftalık süreç bizi Efes Cup'a en iyi şekilde götürecektir. Konya'da kendi seyircimiz önünde istediğimiz basketbolu sergiler ve Avrupa Şampiyonası elemelerinin başlayacağı 3 Eylül'e hazır bir şekilde girmiş oluruz'' dedi.

Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için oynayacakları eleme gruplarında, gösterecekleri performansın önemli olduğunu belirten Hidayet, ''Gruptaki her takımın hedefi Avrupa Şampiyonası'na katılmak olacaktır. Diğer ülkelerde en az bizim kadar mücadele edecekler. O yüzden her maçı ciddiye alıp, hiçbir rakibi küçümsemeden bütün maçları kazanmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

''AVRUPA ŞAMPİYONASI KARİYERİM İÇİN ÖNEMLİ''
Hidayet Türkoğlu, Avrupa Şampiyonası'na katılmalarının kendi kariyeri için de önemli olduğunu dile getirerek, ''2009 Avrupa Şampiyonası'na katılmamız halinde orada elde edeceğimiz başarılar hem benim kariyerim, hem de diğer oyuncuların gidecekleri kulüplere de yansıyacaktır'' dedi.

CENK AKYOL: HAZIR OLACAĞIZ
A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın genç oyuncusu Cenk Akyol ise hedeflerinin, eleme grubunu 1. sırada bitirerek, Avrupa Şampiyonası'na katılmak olduğunu söyledi.

Cenk, hazırlık çalışmalarının çok iyi gittiğini ve form grafiklerinin giderek yükseldiğini belirterek, elemelere kadar hazır olacaklarını ifade etti.

Kendi performansına da değinen Cenk, ''Ben şu an iyi durumda olduğumu düşünüyorum. Gerçi Sırbistan maçında iyi değildim ama bir maçla değerlendirmek doğru olmaz'' dedi.

Eleme grubunda en güçlü rakip olarak Fransa'yı gördüklerini dile getiren Cenk, ''Hedef gruptan 1. çıkmak. Gruptaki en güçlü rakibimiz Fransa olarak görünüyor. Fransa ile oynayacağımız iki maç ve Ukrayna deplasmanı bizim için zor geçecek'' diye konuştu.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla