Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-08-2008, 16:51   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bir şok daha !

Türkiye'nin halterdeki madalya umudu Taner Sağır, koparmada denediği 165 kiloyu 3 hakkında da kaldıramayarak sıfır çekti.

2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli haltercimiz Taner Sağır, 77 kiloda podyuma çıktı.

Click the image to open in full size.

Koparmada 165 kiloyu kaldırmayı deneyen Taner Sağır, ilk hakkında başarısız oldu. Sağ dirseğinde bir problem oluşan Taner, ikinci ve üçüncü haklarında da 165 kiloyu kaldırmayı başaramayınca madalya şansını kaybetti.

Taner Sağır, henüz 19 yaşındayken katıldığı Atina Olimpiyatları'nda 77 kiloda Olimpiyat Rekoru kırarak koparma, silkme ve toplamda en iyi dereceleri yapmıştı. Sağır, oyunlar tarihinin en genç altın madalya alan haltercisi unvanını da elinde bulunduruyor.

Halterde daha önce de madalya beklediğimizi isimlerden Nurcan Taylan ve Sedat Artuç sıfır çekerek elenmişlerdi.

''HAYATIMIN EN KÖTÜ MÜSABAKASI''
Milli halterci Taner Sağır müsabaka sonrası yaptığı açıklamada, daha önce koparmada 170, silkmede ise 207 kilo gibi ağırlıkları rahatlıkla kaldırdığını belirterek, ''Burada sıfır çekmek aklımın ucundan dahi geçmiyordu. Fakat hayatımın en kötü müsabakasını çıkardım'' dedi.

''HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM''
Daha önce belinden sakatlık yaşadığını hatırlatan Sağır, ''Burada da aslında belimden tekrar bir sorun yaşarmıyım diye korkuyordum. Fakat bu kez daha ilk kaldırışımda bar geriye doğru gidince dirseğimden sakatlandım. 2. ve 3. haklarımda da barı geriye kaçırdım. Koparmadaki 165 kiloluk başlangıç derecem benim için yüksek değildi. Çünkü bundan daha yüksek ağırlıkları rahatlıkla kaldırmıştım. Burada benden altın madalya beklendiğini biliyorum. Ben de zaten yarışmaya bunu hedefleyerek başladım. Fakat hedefimi gerçekleştiremedim. Herkesten özür diliyorum'' dedi.

''DİRSEĞİMDEKİ SORUN SONUCU ETKİLEDİ''
Sağır, olimpiyat hazırlıklarıyla ilgili hiçbir sıkıntılarının olmadığını belirterek, ''Buraya gelmeden 4-5 kilo verdim. Bu biraz etkilemiş olabilir. Fakat bütün sporcular bu kadar kilo veriyor. Gücüm de yerinde. Ancak ilk hakkımda dirseğimden sorun yaşamam sonucu etkiledi'' diye konuştu.

Sağır, dirseğindeki sakatlığının çok ciddi olduğunu düşünmediğini de sözlerine ekledi.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla