Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-08-2008, 19:41   #1
bjk48
Dişi Kartal
 
bjk48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Macar haltercinin kolu kırıldı

Yaz Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden Macar halterci Janos Baranyai, müsabaka sırasında dirseğinin dönmesi üzerine hastaneye kaldırıldı.

Pekin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda düzenlenen halter müsabakalarının 4. gününde, erkekler 77 kilo (B) grubunda podyuma çıkan Janos Baranyai, koparmada 3. kaldırışında 148 kiloyu denerken, sağ dirseğinin dönmesi üzerine yere yığıldı.

Şoka girip titreyen ve acı içinde kıvranan 24 yaşındaki sporcunun imdadına yetişen teknik ekip ve müsabaka yetkilileri, talihsiz sporcuyu derhal hastaneye kaldırdılar.

Organizasyonun teknik kontrolörlerinden Benny Johansson, Baranyai'nin sakatlık durumunun belirsiz olduğunu belirtirken, “Gerçekten çok korkunç görünüyordu. Bağlar zarar görmüşse, iyileşmesi aylar sürer” dedi.

Pekin-2008, eski bir judocu olan Macar haltercinin kariyerindeki ilk olimpiyatlardı.

Macaristan'ın olimpiyatlara gönderdiği tek halterci olan Baranyai, bu yılın başındaki Avrupa Şampiyonası'nda, koparma ve silkmede 9. olabilmişti.

Dün de erkekler 69 kiloda mücadele eden Brezilyalı halterci Welisson Silva, silkmede 155 kilo kaldırmaya çalışırken, kafasına halter düşmüştü. Kafası hafif ezilen Silva'nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
__________________
gidin ya d&d
bjk48 Ofline   Alıntı ile Cevapla