Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-08-2008, 10:18   #1
kuzey
ATATÜRKÜN İZİNDEYİZ
 
kuzey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
7 kg lik, tosun bebeğin ailesi bayat ekmekle besleniyor.

Ali GÜLERYÜZ/ADANA, (DHA)ADANA’da, ev kadını Hatice Uğur’un, 10’uncu çocuğu olarak dünyaya getirdiği 7 kilo 100 gram ağırlığındaki bebeğin ailesi, fazla nüfus, işsizlik ve yoksulluk yüzünden fırından ucuza alınan bayat ekmekle karınlarını doyuruyor.

Doğum sonrası, bebeği hastanede kuvöze konularak tedavi altına alınırken, kendisi taburcu olup, Dedekorkut Mahallesi’ndeki evine giden Hatice Uğur (38), 9 çocuğu ve eşiyle 2 odalı, harabeyi andıran bir evde oturuyor. Eşi Mehmet Uğur’un (43) kalp hastalığı nedeniyle yıllardır işsiz olduğunu, günü birlik bulabildiği işlerle geçimlerini sağlamaya çalıştığını anlatan Hatice Uğur, “Bebeğimin kilosuna bakınca herkes benim çok iyi beslendiğimi düşünebilir. Fakat, o kadar yoksuluz ki, yıllardır bayat ekmek yiyoruz. Eşim çalışmadığı için zaman zaman 3 çocuğum atık kağıt toplayıp, satıyor. Onların getirdiği parayla geçinemiyoruz. Yoksulluk yüzünden fırınlardaki bayat, iade edilen ekmeği tanesi 10 YKr’ye alıp, yiyoruz” dedi.

Uğur çifti, tosun bebeğin aileye uğur getirmesini dilerken, devletin yardım elini uzatmasını isteyen baba Mehmet Uğur, “Bebeğimizin aşırı kilolu olmasından endişeleniyorum. Hastalanma riski varmış, bu bizi korkutuyor. Merve 10’ncu çocuğumuz oldu. Yoksul bir aileyiz ve geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Devletin bize yardım eli uzatmasını istiyorum. En azından sürekli bir işim olsun istiyorum artık” diye konuştu.

KARDEŞLERİNİ GAZETEDE GÖRDÜLER

Tosun bebek Merve’yi doğduktan sonra gazete ve televizyonlarda gören 9 kardeşi, heyecanla onun eve gelmesini bekliyor. Yeni doğan kardeşlerini annelerine benzeten Zehra (19), Emine (17), Halil (14), Hüseyin (13), İbrahim (11), Hülya (9), Meryem (7), Fatih (5) ve Mustafa Uğur (3) kardeşler, “Onu bir an önce kucağımıza alıp sarılmak, öpmek istiyoruz” dediler.
__________________

medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak için yeterlidir...
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

“Türk milletinin anladığı her kelime Türkçedir”

hayat her zaman bir şey olmaktır ,asla mevcut almak değildir.

“ GÖKLERDE BİZİ BEKLEYEN YERİMİZİ ALMAK ZORUNDAYIZ. YOKSA O YERİ BAŞKALARI İSTİLA EDER VE İŞTE O ZAMAN BU ÜLKE VE MİLLET ELDEN GİDER. HALBUKİ BİZ TÜRKLER, BÜTÜN TARİHİMİZ BOYUNCA HÜRRİYET VE İSTİKLALE ÖRNEK OLMUŞ BİR MİLLETİZ.
kuzey Ofline   Alıntı ile Cevapla