Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-08-2008, 13:42   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gençlik iksiri!

8 yaşında yüzme öğrendi 12 yaşında Olimpiyatlar'a katıldı!

Click the image to open in full size.

ANTOINETTE JOYCE GUEDIA MOUAFO
Kamerunlu yüzücü Mouafo 12 yaşında. Pekin'deki oyunlara katılan en genç sporcu unvanına sahip olan Guedia, bayanlar 50 metre serbest stilde yüzüyor.

Arkadaşlarının ''Şampiyon'' lakabını taktığı Guedia, şu ana dek olimpik havuzda fazla yüzme şansı bulamadı. Guedia, yüzmeyi 8 yaşında öğrendi ve çalışmalarını bir otelin 22 metrelik havuzunda yapıyor.

DWAYNE DIDON
Oyunların en genç erkek sporcusu olan 13 yaşındaki Didon, Seyşel Adaları'nı temsil ediyor. Didon, yüzmede erkekler 50 metre serbest stil müsabakasında mücadele edecek.

Ailesi bir köyde yaşayan Didon, yüzmeyi 9 yaşında öğrendi ve 4 yıl içinde ülkesinin en iyi yüzücüleri arasına girmeşi başardı.

TOM DALEY
Oyunlarda İngiltere adına yarışan 14 yaşındaki Daley, atlama kategorilerinde yarıştı. 2012'de oyunlara evsahipliği yapacak olan İngiltere'nin gelecek vaad eden sporcuları arasında yer alan Daley, genç yaşına karşın hem tramplen, hem de kule atlama da başarılara sahip. Daley'nin, 10 metre kule atlamada Avrupa şampiyonluğu bulunuyor.

MARY-BETH DUNNICHAY
Oyunlara katılan ABD ekibinin en genç üyesi olan Dunnichay, 15 yaşında.
Senkronize atlamada eşi Haley İşimatsu'dan yalnızca 5 ay genç olan Dunnichay, 2007 Pan Amerikan Oyunları'nda 10 metre senkronize de bronz madalya kazandı.

Dunnichay ve İşimatsu, haftanın 6 günü, günün 6 saatini beraber çalışarak geçiriyor. Dunnichay, atlama sporuna 1999'da başladı.

ÇEN RUOLIN
Bayanlar 10 metre senkronize atlamada eşiyle birlikte altın madalyanın sahibi olan Çen, henüz 15 yaşında. Atlama sporuna 4 yaşında başlayan ve ilk uluslararası mücadelesini 13 yaşındayken veren Çen, Kanada'da mayıs ayında yapılan müsabakada da başarı elde etmişti.

MELISSA WU
Atlama dalında Avustralya'yı temsil eden Wu, 16 yaşında. Atlamaya 10 yaşında başlayan Wu, 2006'daki İngiliz Uluslar Topluluğu Oyunları'nda ve 2007 Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalyanın sahibi oldu.
Çin'de doğan Wu, 13 yaşındayken ailesiyle birlikte Avustralya'ya göçetti.

SHAWN JOHNSON
ABD'nin cimnastikteki başarılı ismi Johnson, 16 yaşında. İlk yılında Pan AmeriKan Oyunları, ABD ve Dünya Şampiyonalarında altın madalyayı kazandı.

PRISCILLA TOMMY
Oyunlara 3 kişilik bir ekiple katılan Vanuatu'nun 17 yaşındaki sporcusu Tommy, açılışta ülkesinin bayrağını taşıdı.
Tommy, bayanlarda tekler ve çiftlerde tenis müsabakalarına katılıyor.

GHARID GHROUF
Oyunlarda Filistin'i temsil eden birkaç sporcu arasında yer alan Ghrouf, 17 yaşında. Ghrouf, atletizmde bayanlar 100 metrede mücadele edecek. Ghrouf, 2003 yılında, Filistin'de kendi yaş kategorisinin 100, 200 ve 400 metredeki en hızlı ismiydi.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla