Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-08-2008, 10:39   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rogge'u kızdırdı!

Ermeni asıllı İsveçli güreşçi Ara Abrahamyan'ın madalya töreninde yaptığı protestoya bir tepki de IOC Başkanı'ndan geldi...

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, grekoromen güreş müsabakalarının son gününde, Ermeni asıllı İsveçli güreşçi Ara Abrahamyan'ın madalya töreninde yaptığı protesto gösterisi, IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) Başkanı Jacques Rogge'u kızdırdı.
FILA (Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği) Başkanı Raphael Martinetti'yi arayan Jacques Rogge'un, İsveçli güreşçinin protestosunun nedenini sorduğu ve bu konuda bir soruşturma açılmasını istediği öğrenildi.
FILA Başkanı Martinetti'nin ise Rogge'a, güreşte zaman zaman sporcu ve antrenörlerin hakem kararlarına itirazlarda bulunduklarını belirterek, Abrahamyan'ın haksızlığa uğradığını ileri sürdüğü grup finalinin görüntülerinin, daha müsabaka tamamlanmadan videodan izlendiğini söylediği bildirildi.
İsveç'in Olimpiyat Şampiyonu güreşçisi Ara Abrahamyan, İtalyan Minguzzi ile yaptığı grup finali müsabakasında, hakemlerin puanlarını vermediğini iddia etmiş ve uzun süre itirazda bulunmuştu. İtirazları sonucu değiştirmeyen ve minderden yenik ayrılan Abrahamyan, daha sonra bronz madalyayı kazanmasına karşın, madalya töreni sırasında, madalyasını minderin ortasına bırakarak protesto gösterisinde bulunmuştu.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla