Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-08-2008, 11:17   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Pekin' e Konya Damgası

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda şu ana kadar Türkiye'den madalya alan iki sporcu da Konya'dan...

Konya, Pekin Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'den şu ana kadar madalya alan 2 sporcunun da Konya'dan olmasının sevincini yaşıyor.
Çin'in başkenti Pekin'de devam eden Olimpiyat Oyunları'nda, Konya Kuyulusebil Halter İhtisas Spor Kulübü'nün sporcusu Sibel Özkan, 48 kiloda gümüş madalya kazanarak tüm Türkiye'yi sevindirdi.
Şu ana kadar olimpiyatlarda Türkiye'den madalya elde eden 2 sporcudan diğeri ise grekoromen güreşte 84 kiloda bronz madalya kazanan Nazmi Avluca... Nazmi Avluca da Konya Şeker Spor Kulübü'nde spor yaşamına devam ediyor.
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Başkanı Mehmet Baykan, olimpiyatlarda elde edilen gümüş ve bronz madalyaların bile çok önemli başarılar olduğunu, Konya'dan 2 sporcunun olimpiyatlarda madalya almasının şehir için övünç kaynağı olduğunu söyledi.
Bu başarının, Konya'da amatör spor dallarında genç oyunculara daha fazla sahip çıkıldığını da gösterdiğini ifade eden Baykan, ''Bu başarının altında Konya'daki kulüplerin futbol dışı branşlara da bilinçli olarak destek vermesi yatıyor. Yaşam şartlarının diğer kentlere göre daha uygun olduğu Konya, sporcuların aileleriyle birlikte getirilip yerleştirileceği bir kent olabilir. Yani Konya ileride tam bir spor kenti olabilir'' dedi.

Olimpiyat oyunlarında başarılı olan Sibel ve Nazmi'nin, her yıl KASKF olarak düzenledikleri ''Konya Sporunun Enleri'' etkinliğinde, ödül alan sporcular arasında üst üste bir kaç kez yer alan sporcular olduğunu belirten Baykan, ''Özellikle yurtlarda yetişen Sibel'in nasıl zorluklardan geldiğini Türk kamuoyu da bu başarıdan sonra öğrendi. Sibel genç bir sporcu ve en az 2 olimpiyat daha görebilir. Aynı zamanda Sibel, insanın azmettiği sürece en kötü şartlarda bile yapamayacağı bir şey olmadığını ortaya koydu'' dedi.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla