Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-08-2008, 13:36   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Abrahaman hakkında soruşturma

Pekin’de madalyasını mindere atan güreşçi Abrahaman hakkında sorşturma başlatıldığı, ve İsveçli güreşçinin madalyasını geri alınabileceği açıklandı.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, grekoromen güreşte 84 kiloda bronz madalya kazanan ve madalya töreninde hakemleri protesto etmek amacıyla madalyasını ringe atan Ermeni asıllı İsveçli sporcu Ara Abrahamian hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Sözcüsü Giselle Davies, kesin kararın birkaç gün içinde açıklanacağını ve Ara Abrahamian'ın madalyasının geri alınabileceğini söyledi.

Abrahamian'ın madalyasının geri alınması durumunda, Nazmi Avluca'nın da bronz madalya kazandığı bu dalda 2. bronz madalyanın sahibi Fransız Melonin Noumonvi olacak.

Atina-2004'te bu dalda gümüş madalya kazanan Abrahamian, müsabakalarda defalarca hakemlerin yönetiminden yakınmış ve madalya töreni sırasında madalyasını mindere atarak salonu terketmişti.

Abrahamian, yarı finalde İtalyan Andrea Minguzzi'ye yenilmiş, bu dalda altın madalyanın sahibi Minguzzi olmuştu. İsveçli güreşçi, müsabakanın bitiminde rakibinin elini sıkmayı reddetmişti.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla