Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-08-2008, 18:49   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Klasik Tottenham: 2-1

Klasik Tottenham: 2-1

Boro erken kanatlandı!.. Premier League'de ilk hafta mücadelesinde Middlesbrough'nun Riverside'da konuğu Tottenham Hotspurs'dü. Temsilcimiz Tuncay Şanlı'nın ekibi M.Boro Tottenham'ı 2-1 mağlup ederek sezona 3 puanla başladı. Maçın golleri 71. dakikada Wheater'den ve 87. dakikada Mido'dan geldi. Tottenham'ın sayısı da M.Boro'lu bir oyuncudan geldi. 90+3'de Huth ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.
Tottenham hep umut verir ama...
Sezona Dos Santos, Gomes, Modric, Bentley gibi yüksek ücretli transferler ile başlayan ve taraftarına umut veren Tottenham sezonun ilk maçında kötü bir görüntü çizerek geçtiğimiz sezon olduğu gibi Premier League'deki -zayıf- görüntüsüne ilk maçta da devam etti.
Goller...


71. dakikada Downing'in sol kanattan ortasında Alves'in ön direkteki vuruşu direğe çarptı, kale sahası önünde Wheater'in meşin yuvarlağa boş kaleye topu yuvarlaması zor olmadı. Oyuna son dakikalarda dahil olan Mido ise 87. dakikada Tottenham ceza sahası içinde penaltı noktası üzerinde uygun pozisyonda sert ve düzgün vuruşuyla kaleci Gomes'i avladı. Tuncay çok iyiydi! Maşallah!
Milli futbolcumuz Tuncay Şanlı Tottenham karşısında gösterdiği performansla beğeni toplarken, forvette partneri Afonso Alves'i önemli pozisyonlara soktu. Alves ise Tuncay'ın al da at dediği bu paslarda meşin yuvarlağı ağlar ile buluşturamadı. Tuncay 75 dakika oyunda kalırken, yerine bu dakikada takımın yeni transferi Digard'a bıraktı.

M.Boro'da geçtiğimiz sezona nazaran teknik adam Gareth Southgate'in ileri uçtaki oyuncu tercihi bu maçta dikkat çekti. Afonso Alves - Tuncay Şanlı - Jérémie Aliadière üçlüsünü ofansif anlamda ileride düşünen Southgate Mısırlı forvet Mido'yu yedek kulübesinde tuttu. Mido 83. dakikada alkışlarla saha kenarına gelen Afonso Alves'in yerine oyuna dahil oldu. Berbatov'un kalemi kırıldı
Tottenham'da gözlerin en fazla üzerinde bulunduğu isim Dimitar Berbatov ise sakatlığı bulunmamasına rağmen hocası Juande Ramos tarafınfan M.Boro karşısında ilk 11'de düşünülmedi. M.United ile transfer flörtü içinde olan Berbatov 64. dakikada Dos Santos'un yerine oyuna dahil edildi. Tottenham'ın yeni transferlerinden Modric ve Bentley M.Boro karşısında vasatı aşamazken ileri uçta Darren Bent'in geçtiğimiz sezondan devam eden formsuzluğu gözlerden kaçmadı. M.Boro'nun en etkili oyuncusu ise takımın genç İngilizi Downing oldu.
Sezon öncesi yaptığı flaş transferleri ile Premier Lige artık damga vurmak isteyen bir ekip görüntüsüne tamamen ulaşan Tottenham sezonun ilk maçında puan kaybı yaparken, M.Boro tek gollü de olsa aldığı galibiyetle Riverside tribünlerini dolduran taraftarlarına keyifli bir gün yaşattı.
Takımlar maça şu kadrolar ile başladı;
Middlesbrough: Jones, Wheater, Huth, Pogatetz, Taylor, Aliadiere, Shawky, O'Neil, Downing, Alves, Tuncay. Yedekler: Turnbull, Digard, Mido, Emnes, Adam Johnson, Williams, Grounds.
Tottenham: Gomes, Zokora, Dawson, Woodgate, Assou-Ekotto, Lennon, Jenas, Modric, Bentley, Dos Santos, Bent. Yedekler: Cesar, Bale, Huddlestone, Berbatov, Gunter, O'Hara, King.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla