Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-08-2008, 18:55   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Man.United:1 Newcastle Unit:1

72 yıllık hasret!

İngiltere Premier Lig'de son şampiyon Manchester United, sezonun ilk maçında Old Trafford'da Newcastle United ile 1-1 berabere kaldı.
Newcastle United'ın golünü 22. dakikada Obefemi Martins kaydederken, Manchester United bu gole 24. dakikada Fletcher ile karşılık verdi. Manchester United, gelecek hafta Portsmouth ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Newcastle United ise sezonun ikinci maçında kendi sahasında Bolton karşısında galibiyet savaşı verecek.
72 YILLIK HASRET!
Geçen sezon Newcastle United ile oynadığı iki maçta 11 gol (6-0, 5-1) atan Manchester United, Cristiano Ronaldo'nun yokluğunda özellikle hücum hattında ciddi sorunlar yaşadı. Özellikle Giggs'in bulunduğu sol kanadı etkili kullanan Kırmızı Şeytanlar, Rooney'in Newcastle United savunması arasında kaybolması sonucunda Old Trafford'da taraftarlarına iyi bir hafta sonu hediyesi veremedi. Manchester United'i 72 senedir Old Trafford'da mağlup edemeyen Newcastle United ise, rakibi karşısında oyunun büyük bir bölümünde üstün oynamasına rağmen bir türlü aradağı galibiyet golünü bulamadı ve sahadan 1-1'lik beraberlik ile ayrılmak zorunda kaldı.
RONALDO YOKSA SORUN VAR!
İngiltere Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Manchester United, sezonun ilk maçı olan Newcastle United karşısına süperstarı Cristiano Ronaldo'dan yoksun olarak çıkt. Kırmızı Şeytanlar'ın teknik patronu Alex Ferguson her zaman olduğu gibi Newcastle United karşısında kalesini deneyimli kaleci Van der Sar'a teslim etti. Savunmasını Wes Brown, Vidic, Ferdinand ve Evra'dan oluşturan tecrübeli teknik adam, orta sahada Carrick, Fletcher, Scholes, Giggs ve Fraizer'den oluşturdu. Newcastle United karşısına tek santrfor olarak Rooney'i süren Ferguson, iki genç yetenek Rafael ve Rodrigo'yu yedek kulübesinde hazır tuttu.
GUTIERREZ'E DİKKAT!
Newcastle United'da ise teknik direktör Kevin Keegen, Deportivo La Coruna'dan 11 milyon pound karşılığında transfer edilen Fabrico Coloccini'yi Manchester United karşısında ilk 11'de sahaya sürdü. Newcastle United kadrosunda dikkat çeken isimlerin başında şüphesiz Damien Duff vardı. Uzun bir sakatlık döneminin ardından ilk kez Manchester United karşısında forma giyen İrlandalı oyuncu, Kevin Keegen'ın bu sezon sıklıkla faydalanacağı isimlerin başında geliyor. Duff'ın yanı sıra Nijerya Milli Takımı'ndan affını isteyen Obefemi Martins de Manchester United karşısında ilk 11'de mücadele etti. Transfer döneminde adı sıkça Arsenal ile anılan Nijeryalı golcü, Old Trafford'da oynadığı futbol ve attığı golle kalitesini bir kez daha ispat etti. Öte yandan Newcastle United'ın İspanya La Liga takımlarından Mallorca'dan yeni transferi Jonas Manuel Gutierrez, Manchester United karşısında sergilediği etkili performans ile göz kamaştırdı.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla