Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-08-2008, 13:14   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
TFF'de Özgener dönemi.

TFF'de Özgener dönemi

Hasan Doğan'ın 5 Temmuz'da kalp krizi geçirerek vefat etmesinin ardından olağanüstü toplanan Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda, başkanlığa Mahmut Özgener getirildi.

Özgener 6 Temmuz 2008 tarihinden bu yanan TFF'de vekaleten başkanlık yapıyordu.

Click the image to open in full size.

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara Swiss Otel'de gerçekleştirildi.

Eski başkan Hasan Doğan'ın vefatı nedeniyle boşalan Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimi için yapılan olağanüstü genel kurulda, 173 delegenin imzasıyla başkan adayı gösterilen Mahmut Özgener, genel kurula katılan 216 delegeden, 202'sinin oyunu alarak başkanlığa seçildi. Seçimlerde 14 oy de geçersiz sayıldı.

TFF Başkanlığına seçilen Mahmut Özgener, olağanüstü genel kurulda yaptığı konuşmada, ''Türk futboluna güven ve adaleti sağlamak için yola çıktık'' dedi.

5 Temmuz akşamının Türk futbol ailesinin üzüntüyle karşılaştığı bir gün olduğuna dikkati çekerek, ''Değerli başkanımız Hasan Doğan'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Rahmetli başkanımız Hasan Doğan ile başladığımız bu yolda Türk futboluna güven ve adalet olgusunu yerleştirmek için önemli adımlar attık. Bizler çıtayı iyi bir yere çıkardık. Bundan sonra da hiçbir şahsi davranışın olamayacağı ve bu çıtayı ancak yukarı çıkarabilecekleri bir ortam hazırladık'' diye konuştu.

''FUTBOLA HAK ETTİĞİ DEĞERİ SAĞLAYACAĞIZ''
Projeler için destek veren kulüp temsilcilerine teşekkür eden Özgener, ''Hasan Doğan'ın başlattığı projeleri devam ettirmedeki kararlığımıza verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ederim. Tek amacımız Türk futboluna hak ettiği değeri sağlamak. Türk futbolu için çalışmalarımızın 6 aylık döneminde nasıl yürüdüysek, bundan sonra aynen devam edeceğiz. Türk futbolunun ulusal alandaki başarısının yolu kurumsallıktan geçiyor. Bunun için de attığımız adımları devam ettireceğiz. Futbol Federasyonu bünyesinde olan kurullar federasyona hizmet için değil, kulüplere hizmet etmek için vardır. Kurullarımızın verdiği kararlar ne kadar az speküle edilirse, o kadar başarılı olur. Kurullarımızın başarısı, kulüplerimizin bize ve kurullarımıza vereceği destekle doğru orantılıdır'' dedi.

''ŞEFFAFLIĞIN YOLUNU AÇTIK''
Özgener, Türk futbolunda şeffaflığın yolunu da açtıklarını anlatarak, ''Yapılan tüm ihaleleri açık ve şeffaf bir biçimde gerçekleştireceğiz. Futbol takımlarımızın şortlarına da reklam almalarına izin vererek, kulüplerimizi maddi bakımdan rahatlatmayı düşündük. Türk futboluna güven ve adaleti sağlamak için yola çıktık. Bu yolda hiç taviz vermeyeceğiz. 14 ilde yapılan bir ankette Türk toplumunun güvendiği kurumlar arasında A Milli Takımın ilk sırada yer alması milletçe futbol ailesine ne kadar güvendiğimizin açık bir örneğidir'' şeklinde konuştu.


HASAN DOĞAN ANILDI
143 gün başkanlık koltuğunda oturan ve 5 Temmuz'da Bodrum'da geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitiren Hasan Doğan, genel kurulda bir slayt gösterisi ile anıldı. Salonda yer alan delegeler slayt gösterisini ayağa kalkarak alkışladı.


MAHMUT ÖZGENER KİMDİR?

Mahmut Özgener 1963 yılında İzmir'de doğdu. Ortaokulu İzmir Saint Joseph 'de okuyan Özgener, İzmir Atatürk Lisesi'ni bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama bölümünden mezun oldu.

1987'den bu yana tütün sektöründe çalışan Özgener, 1999-2006 arasında Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

2004-2006 arasında Türkiye Futbol Federasyonu üyeliğine seçilen Özgener, Altay Spor Kulübü'nde de 4 ayrı dönemde başkanlık yaptı.

5 Temmuz 2008 tarihinde TFF başkanı Hasan Doğan'ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi ile 6 Temmuz 2008 tarihinde vekaleten başkanlığa getirilen Özgener, o tarihten bu yana başkanlık görevini yürütüyordu.

İngilizce ve Fransızca bilen Mahmut Özgener evli ve 2 çocuk babasıdır.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla