Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-08-2008, 13:20   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Isinbayeva rekora doymuyor

Olimpiyatlarda atletizmde 3. dünya rekoru bayanlar sırıkla atlamada geldi. Rus atlet Yelene Isinbayeva, Pekin'de kendisinden yeni rekor bekleyenleri şaşırtmadı ve 5.05 ile kendisine ait dünya rekorunu bir santimetre daha geliştirdi.

Click the image to open in full size.

Bayanlar sırıkla yüksek atlamada dünyanın 1 numaralı ismi Yelena Isinbayeva, rekorlarına bir yenisini daha ekledi.

Pekin Olimpiyat Oyunları'nda 5.05 metre atlayan Rus atlet, kendisine ait olan dünya rekorunu bir santimetre daha geliştirdi.

En son Monaco'daki Süper Grand Prix'de 5.04 atlayan Isinbayeva, dünya ve olimpiyat rekorunu bir kez daha kırmayı başardı.

Isinbayeva'nın bu rekoru, Pekin-2008'de atletizmde kırılan 3. dünya rekoru oldu. Diğer 2 rekor, erkekler 100 metrede Jamaikalı Usain Bolt (9.69 saniye) ve bayanlar 3 bin metre engellide Rus Gulnara Galkina-Samitova (8.58.81) tarafından kırılmıştı.

2004 yılından beri bu kategoride geçilmeyen Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Isinbayeva, 2005 yılında dünyada bu dalda 5 metreyi ilk geçen bayan sporcu olmuştu. 26 yaşındaki Rus atlet, kariyerinin açık havada 14., toplamda ise 24. dünya rekorunu elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Bu dalda 4.80 metrelik derecesiyle 2. olan ABD'li Jennifer Stuckzynski gümüş, 4.75 metrelik atlayışıyla 3. olan Rus Svetlana Feofanova da bronz madalya elde ettiler.

ERKEKLER UZUN ATLAMA
Olimpiyat Oyunları'nda, atletizmde erkekler uzun atlamada ise altın madalyayı, Panamalı Irving Saladino kazandı.

Müsabakaların 4. gününde yapılan erkekler uzun atlama finalinde, 25 yaşındaki geçen yılın Dünya Şampiyonu Irving Saladino, 4. hakkında elde ettiği 8.34 metrelik derecesiyle altın madalyaya uzandı ve oyunlar tarihinde ülkesine ilk altın madalyayı kazandırdı.

Yarışmada gümüş madalyayı, 4. hakkında elde ettiği 8.24 metrelik atlayışıyla Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Khotso Mokoena, bronz madalyayı da 6. ve son hakkında elde ettiği 8.20 metrelik derecesiyle Kübalı İbrahim Camejo aldı. Güney Afrika da böylece Pekin-2008'deki ilk madalyasını almış oldu.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla