Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-08-2008, 11:15   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Türkiye-Şili Hazırlık maçı

TÜRKOLAR YENİDEN SAHNEDE

EURO 2008'de yarı final oynayarak göğsümüzü kabartan Milli Takımımız, Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenlediği bu dev organizasyonun ardından ilk kez sahaya çıkıyor. 2010 Dünya Kupası Grup Eleme maçlarına hazırlanan A Milli Takımımız, Güney Amerika'nın güçlü ekiplerinden Şili ile karşı karşıya geliyor. Kocaeli İsmetpaşa Stadı'nda oynanacak ve saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan Anastassios Kakos yönetecek. Kakos'un yardımcılıklarını vatandaşları Christos Akrivos ve Dimitris Bersis yapacak.
SAKATLIKLAR PEŞİMİZİ BIRAKMIYOR
A Milli Takımımız'da Arda, Caner Erkin, Sabri Sarıoğlu, Mehmet Topuz, Emre Belözoğlu ve Mevlüt Erdinç sakatlıkları nedeniyle Milli Takım kadrosundan çıkartıldılar.
Sakatlıkları bulunan Selçuk İnan ile Hakan Balta'nın durumları ise maç saatinde belli olacak.
TÜRKİYE
Volkan
Gökhan Gönül
Servet
Gökhan Zan
Hakan Balta
Aurelio
Kazım Kazım
Tuncay Şanlı
Mehmet Topal
Halil Altıntop
Semih
ŞİLİ
Bravo
Cereceda
Fuentes
Cormano
Sanchez
Suazo
Morales
Estrada
Beausejour
Medel
Jaro
ŞİLİ'YE KAYBETMEDİK
Türkiye ile Şili (A) milli futbol takımları, bugün yapacakları özel maçta 3. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke (A) milli takımları arasında geride kalan 2 özel maçtan 1'ini Türkiye kazandı, 1'i de berabere sonuçlandı. 23 Haziran 1995 tarihinde Şili'nin başkenti Santiago'da yapılan ilk randevu 0-0 sonuçlandı.
17 Nisan 2002 tarihinde Hollanda'nın Kerkrade kentinde yapılan maçı ise Milli Takımımız, Hakan Şükür ve İlhan Mansız'ın golleriyle 2-0 kazandı.
453. RANDEVU
(A) Milli Futbol Takımı, Şili ile bugün yapacağı özel maçta 453. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı, 85 yıllık tarihinde, 237'si resmi, 215'i özel olmak üzere geride kalan toplam 452 maçta 157 galibiyet, 108 beraberlik alırken, 187 kez de rakiplerine yenildi.
Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 580 gol atarken, kalesinde ise 698 gol gördü. Türkiye, son yaptığı karşılaşmada, Euro 2008'de Almanya'ya, İsviçre'nin Basel kentindeki yarı finalde 3-2 yenilmişti.
Öte yandan (A) Milli Futbol Takımı, 85 yıllık tarihinde ilk kez Kocaeli'de bir maça çıkacak.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla