Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-08-2008, 12:08   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Pekin'de Altını Bulduk!

Avrupa ve dünya şampiyonu Ramazan Şahin finalde Ukraynalı rakibini devirerek OLİMPİYAT ŞAMPİYONU oldu.

Çin'in başkenti Pekin'de devam eden 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, Serbest Güreş Milli Takımı'ndan 66 kiloda Ramazan Şahin önce finale yükseldi ardından da finaldeki maçını kazanarak Olimpiyat Şampiyonu oldu.
Türkiye olarak en son ABD'deki 1996 Atlanta Olimpiyat Oyunları'nda ağır sıklette Mahmut Demir ile madalya kazanabilmiştik. Ancak Ramazan Şahin'in Pekin'de sergilediği muhteşem performansla bu uzun bekleyiş sona erdi ve serbest güreşte altın madalyaya ulaştık.
-RAMAZAN'IN FİNAL YOLU-
İlk turu maç yapmadan geçen Avrupa ve dünya şampiyonu Ramazan Şahin, ikinci turda Kübalı Geandry Garzon ile karşılaştı. 2007 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nın finalinde yendiği rakibi karşısında üstün bir müsabaka çıkaran Ramazan Şahin, ilk periyotu 1-0, ikinci periyotu da 7-4 önde tamamlayarak 2-0 galip geldi.
Çeyrek finalde İranlı Mehdi Taghavi'yi de 3-0 ve 1-0'lık periyot skorlarıyla 2-0 mağlup eden Ramazan Şahin yarı finale yükseldi.
Ramazan Şahin yarı finalde Gürcü Otar Tushushvili karşısında zorlanmasına karşın, galip gelmeyi başardı. İlk periyotu uzatma bölümünde aldığı puanla 1-0 önde tamamlayan Şahin, ikinci periyotta da 1-0 yenik durumdayken bitime 5 saniye kala yaptığı oyunla puan aldı. Ramazan Şahin 1-1 sonuçlanan bu periyotta da son teknik puanı aldığı için rakibine üstünlük sağladı ve minderden 2-0 galip ayrıldı.
-FİNAL MAÇI NEFES KESTİ-
Ramazan Şahin'in altın mücadelesi başladı. Şahin, 1. dakika dolarken yaptığı atakla 2 puanı aldı ve Andriy Stadnik karşısında öne geçti.
Şahin sürekli tek dalıyor ve rakibinin ayağını kaparak denediği künde denemesinde puan bekledi hakem 1 puanı verdi ama saha hakemi puanı vermedi ve durum 2-0'da kaldı. İlk devrenin son saniyesinde Şahin'e çırpma yapan Stadnik 2 puanı aldı ve maç 2-2 oldu.
2. periyotla birlikte Şahin çift daldı ve bir puanı aldı. Ramazan'ın oldukça heyecanlı olduğu gözlenen finalde son derece üst düzeyde bir performans sergileniyor. Altta kalacağı son anda toparlanan Şahin iyi bir dönme yaparak Stadnik'i altına aldı ve puanı toplayarak durumu 2-0'a getirdi. Stadnik devrenin son saniyesinde bir çıprma yaparak tek puanı aldı ve devamını getiremedi. 2. devre Ramazan'ın 2-1 üstünlüğü ile son buldu.
Son 2 dakikaya girdik. Artık herşey olimpiyat şampiyonluğu için. İki güreşçide oldukça hareketli. Stadnik tek daldı ve Ramazan ayağını kurtarmaya çalıştı ama Ukraynalı 1-0 öne geçti. Ukraynalı'nın bir de çırpma denemesinde Ramazan'da atağa cevap verdi ve karlşılıklı alınan puanlarla durum 2-2 oldu. Ramzan'ın dalmasına Stadnik'den boyunduruk geldi ama Şahin kurtulmasını bildi.
Son 30 saniyeye girildi. Artık son 10 saniye. Stadnik daldı ve karşılık verdik. Son atağı da cevapladık ve İŞTE DÜDÜK ÇALDI. RAMAZAN ŞAHİN OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLDU. TEŞEKKÜRLER RAMAZAN.
-BAYRAĞIMIZ ZİREVDE-
Dünyaca ünlü sırıkla atlamanın efsane ismi Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi Sergei Bubka'nın hazır bulunduğu madalya töreninde ilk olarak bronz madalyalı Gürcü ile Hintli sporcular madalyalarını aldı. Sushil Kumar iile Otar Tushisvili'nin madalyalarını almalarının ardından, Bubka kendi vatandaşı olan Ukraynalı Andriy Stadnik'in gümüş madalyasını verdi.
Son olarak da OLİMPİYAT ŞAMPİYONU Ramazan Şahin 1.'lik kürsüsündeki yerini aldı. Madalyasını Ukraynalı efsane isim Sergei Bubka'dan alan Ramazan Şahin ULUSAL MARŞIMIZI PEKİN'DE ÇALDIRARAK BAYRAĞIMIZI ZİRVEYE TAŞIDI.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla