Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-07-2006, 16:27   #1
cambaz_28
 
cambaz_28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
avrupa sampiyonu olduk

Avrupa şampiyonu olduk!
Click the image to open in full size. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ,AVRUPA ÜNİVERSİTELERARASI FUTBOL ŞAMPİYONASI ŞAMPİYONU OLDU.


Evet, hem de futbolda... Futbol oynayarak milyon dolarlar kazanan alaylı abileri Dünya Kupasını tv'den seyrederken Haliç Üniversitesi Futbol Takımı Avrupa Şampiyonu oldu.


Haliç Üniversitesi, Dünya Şampiyonasına katılamayan Türkiye’ye Avrupa Şampiyonu olarak büyük bir gurur yaşattı. Futboldan milyonlarca Dolar kazanan ağabeyleri Dünya Kupasını evlerinden seyrederken, onlar Hollanda'da düzenlenen Avrupa Üniversitelerarası Futbol Şampiyonasında finalde Dünya Şampiyonu İtalya'dan katılan Camerino Üniversitesini yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Türkiye, İtalya, Ukrayna, Hollanda, Fransa, Portekiz, Avusturya, Sırbistan ve İsviçre’den toplam 14 üniversitenin katıldığı 2006 Avrupa Üniversitelerarası Futbol Şampiyonası, 2-9 Temmuz 2006 tarihleri arasında Hollanda'nın Einhoven kentinde düzenlendi.

Şampiyonada Haliç Üniversitesi, eşleşmeler sonucu, Avusturya Viyana Üniversitesi’ni 2-0, Hollanda Eindhoven Üniversitesini 2-1, İtalya Camerino Üniversitesini 1-1 sonuçlarla geçerek çeyrek finalde Ukrayna Teknik Üniversitesi’ni 5-0 sonuçla yendi.

Yarı finalde Ukrayna Akademisini 1-0 yenen Haliç Üniversitesi finalde İtalya Camerino Üniversitesini 3-2 yenerek yenilgi yüzü görmeden Avrupa Şampiyonu oldu.

Haliç Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gündüz GEDİKOĞLU, çok mutlu olduğunu ve gururlandığını belirterek “Haliç Üniversitesi, elde ettiği bu uluslararası başarıyla bir dünya üniversitesi olduğunu kanıtladı. Sporda olduğu gibi, bilim, sanat ve kültür alanlarındaki başarılarımızı da küresel platforma taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Deneyimli antrenör Müslüm Gülhan’ın teknik yönetiminde yıllardır zaferden zafere koşan şampiyon takımı, yurda dönüşünde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kalabalık bir grup coşkuyla karşıladı.
cambaz_28 Ofline