Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-08-2008, 19:15   #1
kartalim_
 
kartalim_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gümüş Kız Azize

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye üçüncü gümüş madalyasını kazandı! Tekvandodaki gururumuz Azize Tanrıkulu, finalde Güney Koreli Suejong Lim karşısında çok iyi bir mücadele sergilemesine rağmen, gerekli puanları alamadı ve mücadeleden 1-0'lık yenilgi ile ayrılarak gümüş madalya kazandı!

Pekin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Spor Salonu'ndaki oyunların tekvando müsabakalarının 2. gününde, sabah seansındaki ilk müsabakasında Malezyalı Teo Elaine'yi 7-4 yenen Azize Tanrıkulu, akşam seansında çıktığı çeyrek final müsabakasında da ABD'li Diana Lopez'i, uzatma raundunda aldığı puanla 2-1 yendi. Tanrıkulu, yarı finalde ise Hırvat Martina Zubciç karşısında oldukça zorlanmasına karşın 5-3 galip gelmeyi bildi ve finale yükseldi.

Tanrıkulu, finalde ise Güney Koreli Suejong Lim ile karşılaştı. Her iki sporcunun da son derece temkinli mücadele ettiği müsabakanın ilk raundunda sporcular puan getirici vuruş yapamazken, Güney Koreli sporcunun ceza puanı almasıyla Azize Tanrıkulu raundu önde kapattı. 2. raundda Suejong Lim, aldığı 1 puanla skoru yeniden 0-0'a getirdi. Son raundun tamamlanmasına 15 saniye kala 1 puan daha alan Güney Koreli sporcu müsabakadan da 1-0 galip ayrıldı ve altın madalyanın sahibi oldu.

Müsabakayı izleyen Çinli seyircilerin, müsabakanın başından sonuna dek Türk sporcu lehine tezahürat yapmaları dikkati çekti.

Bu sıklette bronz madalyaları Hırvat Martina Zubciç ile ABD'li Diana Lopez kazandı.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU!
2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda tekvando bayanlar 57 kilo final müsabakasında Güney Koreli rakibine yenilerek gümüş madalyanın sahibi olan milli tekvandocu Azize Tanrıkulu, müsabaka sonrasında gözyaşlarına boğuldu.

Güney Koreli rakibi Sujeong Lim'in karşısına atın madalya için çıktığını belirten Azize Tanrıkulu, "Altın madalya kazanmak istiyordum. Çok üzgünüm, ama yine de gururluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle kafilemize ve ağabeyim Bahri Tanrıkulu'na teşekkür ediyorum. Tribünden beni destekledi. Yarın da onun maçı var. Benim için herşey bitmedi. Ağabeyimin altın madalya alması için destekleyeceğim" diye konuşurken, göz yaşlarını tutamadı.

Azize Tanrıkulu, cimnastik sporuyla uğraşırken, kolu kırıldığı için zorunlu olarak 14 yaşından sonra tekvandoyla ilgilenmeye başladı.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları için hazırlıklarını Konya'da yapan Azize Tanrıkulu (22), o dönemde yaptığı açıklamada, milli takımda yer alan ağabeyi Bahri Tanrıkulu ile birlikte 2 ağabeyinin tekvando sporuyla uğraştığını söyledi.

Küçük yaşlarda tekvandoya ilgi duymadığını ifade eden Tanrıkulu, daha çok sevdiği cimnastik sporuyla ilgilendiğini anlatmıştı.

Cimnastikle uğraşırken kolunun kırıldığını ve bu sporu bıraktığını belirten Tanrıkulu, ''Daha sonra ağabeylerimin tavsiyesi üzerine zorunlu olarak 14 yaşından sonra tekvandoya başladım. O dönemden bu yana tekvando sporunun içindeyim. Ağabeylerim sayesinde kendimi hızla geliştirdim. Bugüne kadar Türkiye derecelerinin yanısıra 2005'te Avrupa Şampiyonu ve Üniversiteler Dünya Şampiyonu, 2006'da dünya ikincisi oldum. Birçok uluslararası turnuvad ve organizasyonda da derecelerim var'' dedi.

Tanrıkulu, Konya'daki hazırlık döneminde, oyunlardan altın madalyayla döneceğine inandığını söylemişti.
Erkekler 68 kiloda bronz madalya alan Servet Tazegül (20) ise Almanya'da, sevdiği mahalle arkadaşlarının tekvandoya gittiğini, çoğu zaman yalnız kaldığını ifade ederek, arkadaşlarının yanında olmak için hevesle bu spora başladığını anlatmıştı.

Halen Almanya'da yaşadığını ve 2004 yılından bu yana Türkiye Tekvando Milli Takımı'nda olduğunu ifade eden Tazegül, bugüne dek 2004 Dünya Gençler Şampiyonası'nda altın madalya olmak üzere birçok derecesinin bulunduğunu ifade etmişti.
__________________
Click the image to open in full size.
kartalim_ Ofline   Alıntı ile Cevapla