Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-08-2008, 11:25   #1
bjk48
Dişi Kartal
 
bjk48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bahri Tanrıkulu ve Sibel Güler ilk tur müsabakalarını kaybetti.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bugün tatamiye çıkan Tekvando Milli Takımı sporcularından Bahri Tanrıkulu ve Sibel Güler ilk tur müsabakalarını kaybetti.
Erkekler 80 kiloda Bahri Tanrıkulu, 2004 Atina Olimpiyatları'nın finalinde yenildiği ABD'li Steven Lopez ile karşılaştı.
2 olimpiyat ve 4 dünya şampiyonluğu bulunan güçlü rakibi karşısında son derece temkinli bir müsabaka çıkaran Bahri Tanrıkulu, ilk raundda mesafe kontrolünü çok iyi yaparak rakibine teknik yapma imkanı vermedi ve bu raund 0-0 tamamlandı. İkinci raundda da kontrollü oyununu sürdüren Tanrıkulu, son saniyelerde rakibinin karın bölgesine yaptığı vuruşla puan aldı ve bu raundu 1-0 önde geçti. Bahri Tanrıkulu, son raundun ilk saniyelerinde başına aldığı darbeyle 2-1 yenik duruma düşse de rakibinin ceza puanı almasıyla skor 1-1 oldu. Fakat raundun son 1 dakikalık bölümünde üstünlüğü ele geçiren ABD'li tekvandocu, arka arkaya 2 sayı alırken, rakibine faullü vuruş yapan Bahri Tanrıkulu da 1 ceza puanı aldı. Böylece ABD'li Steven Lopez müsabakadan 3-0 galip ayrıldı.
Bayanlar 67 kiloda Sibel Güler de ilk turda Arjantinli Vanina Paola Beron Sanchez'e 4-0 mağlup oldu. Müsabakanın ilk raundu 0-0 eşitlikle geçilirken, ikinci raundda 2-0 üstünlük kuran Arjantinli sporcu, müsabakadan da 4-0 galip ayrıldı.
2 olimpiyat ve 4 Dünya Şampiyonluğu bulunan ABD'li sporcunun 2. turda İtalyan Mauro Sarmieto'ya uzatma raundunda 1-0 yenilmesiyle, Tanrıkulu da olimpiyatlardan elendi.
Arjantinli sporcunun, 2. turda Kanadalı Karine Sergerie'ye yenilmesiyle Sibel Güler de elenmiş oldu. Böylece oyunlarda Türk tekvandocuları, müsabakalarını tamamlamış oldular.


gerçekten üzüldüm altın bekliyordum
Atletizm:

15.40 Bayanlar 5 bin metre Finali (Elvan Abeylegesse - Alemitu Bekele Degfa)


koşacakları finale kaldık
ondan sonrada dağ bisikletinden 1 sporcumuz hariç kimse kalmayacak
elvana ve alemitu ya başarılar en az 1 madalya alırız inşallah
__________________
gidin ya d&d

Konu bjk48 tarafından (22-08-2008 Saat 11:28 ) değiştirilmiştir..
bjk48 Ofline   Alıntı ile Cevapla