Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-08-2008, 22:43   #1
VeysTube
Can't Forget
 
VeysTube - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Antalyaspor 2 - Beşiktaşımız 3 - Kartal küllerinden doğdu!

KARTAL'DAN MUCİZE DÖNÜŞ: 2-3
Bu maç uzun süre unutulmaz! Turkcell Süper Lig'de ilk haftanın kapanış maçında Beşiktaş, Antalyaspor'u son dakikada bulduğu golle 3-2 mağlup etti. Antalya Atatürk Stadı'nda tribünleri dolduran futbolseverler mükemmel bir karşılaşmaya tanıklık ettiler. İlk yarısı Antalyaspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada siyah-beyazlılar ikinci yarıda bulduğu üç golle üç puanı aldı. Antalyaspor'un golleri 10. dakikada Bieniuk ve 36. dakikada Serge'den gelirken, Beşiktaş'ın golleri 78. dakikada Delgado ile 80 ve 90. dakikalarda Bobo'dan geldi.

Bobo'nun son dakikada attığı golle Beşiktaş sezona üç puan ile başlarken, Antalyaspor ilk maçından eli boş ayrıldı.

ANTALYASPOR ÇOK İSTEDİ, BULDU...
Ligin yeni ekibi Antalyaspor, beklentilerin aksine Beşiktaş karşısına atak bir futbol anlayışıyla çıktı. Beşiktaş kalesinde ilk dakikadan itibaren tehlikeler yaratan ev sahibi takım 10. dakikada aradığı golü savunma oyuncusu Bieniuk'la buldu. Uğur Kavuk'un sağ kanattan kullandığı kornere Beşiktaş savunması müdahale edemedi, Bieniuk top yere inmeden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0.

GÜZEL FUTBOLUNU GOLLE SÜSLEDİ...
Antalyaspor'un Beşiktaş karşısında en dikkat çeken isimlerinin başında Serge geldi. Fildişili oyuncu ilk gol gibi, yine kornerden gelen bir topta, Bobo ceza sahası içinde ıska geçince rahat pozisyonda topu ikinci kez Beşiktaş ağalarına gönderdi. Serge güzel futbolunu bu golle süslemiş oldu. 2-0.

KAPTAN TAKIMINI ATEŞLEDİ...
Beşiktaş'ın en iyi ismi olan Kaptan Delgado, Antalyaspor karşısında 78. dakikada attığı golle farkı 1'e indiren isim oldu. Antalyaspor savunmasından seken topu ceza sahası çizgisi üzerinde yerden sert bir vuruşla ağlara gönderdi. 2-1.

İKİ DAKİKA SONRA BOBO...
Beşiktaş'ın büyük baskısı golleri üst üste getirdi. 80. dakikada bu kez sahneye Bobo çıktı. Holosko'nun sağ kanattan yaptığı ortaya Bobo kafayı vurdu ve maça dengeyi getirdi. 2-2.

KADERİN OYUNU...
Beşiktaş'ın beraberliği sağlamasının ardından yeniden golü düşünen Antalyaspor, yeniden öne geçmek için Beşiktaş kalesine yüklenmeye başladığı dakikalarda kalesinde golü gördü. 90. dakikada Joseph'in sol çaprazdan şutu direkten döndü, direkten dönen top Beşiktaş kontra atağına dönüştü. Bobo ceza sahası önünde rakibini geçti, kaleci Ömer'i de geçen Bobo, topu boş ağlara gönderdi.

ANTALYA BOMBA GİBİ BAŞLADI...
Süper Lig'e kısa bir aradan sonra yeniden merhaba diyen Antalyaspor, Beşiktaş karşısında ortaya koyduğu futbolla herkesi şaşırttı. Kırmızı-beyazlılar maçın ilk düdüğüyle birlikte Beşiktaş kalesinde gol aramaya başladı. Henüz 50. saniyede Zimbabweli Joseph ile ev sahibi takım gole çok yaklaştı, Rüştü bu pozisyonda başarılıydı. Beşiktaş maçına çok iyi konsantre olan Antalyasporlu oyuncular 90 dakika boyunca çok koştu ve rakibinin rahat oyun kurmasına izin vermedi. Özellikle yabancı oyuncuları Serge, Joseph ve Zitouni mükemmele yakın bir maç çıkardı. Beşiktaş'ta ise öne çıkan isim kaptan Delgado'ydu. Kaptan takımını maça ortak edebilmek için çok çalıştı ancak bu çabaları mağlubiyeti engellemeye yetmedi. Kartal'ın Slovak yıldızı Filip Holosko'da sağ kanatta etkisiz bir 90 dakika çıkardı. Beşiktaş ilk yarıda çok etkili bir futbol ortaya koymasa da Cisse, Delgodo ve Holosko ile girdiği pozisyonları da gole çeviremedi ve ilk yarı Antalyaspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA TEK KALE MAÇ...
İlk yarıda atak bir futbol sergileyen Antalyaspor, bulduğu iki golün rahatlığıyla ikinci yarıda tamamen savunmasına çekildi. Yarı sahasından çıkmaya niyeti olmayan rakibi karşısında Beşiktaş maçı tek kaleye çevirdi. İkinci yarı baştan sona Beşiktaş'ın üstünlüğünde geçti. Rakip kaleyi adeta ablukaya alan Beşiktaş bulduğu gollerle karşılaşmadan üç puanı almasını bildi.

TELLO SOL BEK'TE OLMADI...
Geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu futbolla alkış alan Tello, Antalyaspor karşısında sol bekte görev aldı. Şilili oyuncu, yeni yerinde çok sırıttı, Antalyaspor'un ilk yarıdaki tüm tehlikeli atakları bu bölgeden gelişti. Güçlü fiziğiyle Serge, Tello'yu maç boyunca çok zorladı.

DELGADO İPE DİZDİ, HOLOSKO KAÇIRDI...
Beşiktaş'ın en arzulu ismi olan Delgado, 29. dakikada mükemmel çalımlarla üç rakibini adeta ipe dizerek Antalyaspor ceza sahasına doğru yaklaştı. Şut atmak yerine sağ kanattan bindiren Holosko'nun önüne topu bıraktı. Holosko müsait pozisyonda topu üstten auta attı. Bu pozisyon Beşiktaş'ın ilk yarıda yakaladığı en tehlikeli pozisyondu.

SAĞLAM'IN HAMLELERİ...
Antalyaspor karşısında 2-0 geriye düşen takımını ayağa kaldırmak isteyen Ertuğrul Sağlam vakit kaybetmeden değişikliklere gitti. 37. dakikada genç Aydın'ın yerine bir başka genç oyuncusu Serdar Özkan'ın sahaya süren Sağlam, ikinci yarıya da Uğur İncemen Nobre değişikliğiyle başlayıp risk aldı.

DEMİRÖREN'E YABANCI MADDE YAĞDI...
Antalya Atatürk Stadı'nda, Beşiktaş'ın bulduğu ikinci golden sonra istenmeyen olaylar yaşandı. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'e Antalyaspor tribünlerinden yabancı maddeler yağdı. Demirören ve siyah-beyazlı yöneticiler bu olaylar sonrasında şeref tribünündeki yerlerini terketti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
1. dakikada sağ kanattan gelişen Antalyaspor atağında çaprazdan ceza sahasına giren Serge Pacome, pasını müsait pozisyondaki Ngewnya'ya çıkardı. Ngewnya, müsait pozisyonda topu yandan auta gönderdi.
3. dakikada ceza sahasına yapılan ortada kaleci Ömer'in yumrukla uzaklaştırdığı top kısa düştü. Topu önünde bulan Holosko'nun vuruşunda kaleci Ömer, topa sahip oldu.
10. dakikada Antalyaspor öne geçti. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Bieniuk, gelişine düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
15. dakikada Delgado'nun ara pasıyla ceza sahasına giren Holosko, topa vurmakta gecikince kaleci Ömer, zamanında kalesini terkederek yatarak topu kontrol etti.
29. dakikada çalımlarla ceza sahasına sokulan Delgado, sağ çaprazdan ceza sahasına giren Holosko'ya pasını verdi. Holosko'nun kaleci ile karşı karşıya vuruşunda top üstten auta gitti.
34. dakikada Serge Pacome'nin ceza sahası dışından sert şutunda top kaleci Rüştü'de kaldı.
36. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Uğur Kavuk'un sert şutunda kaleci Rüştü, topu son anda üstten kornere çeldi. Aynı dakika içerisinde gelişen Antalyaspor atağında Uğur Kavuk'un sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasında Bobo'nun ıskaladığı topu altıpas içerisinde önünde bulan Serge Pacome, plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı. 2-0
__________________

ŞafakLa Tanış Saya Saya Biter Mi ?


ANTALYA / Gazipaşa İLçe Jandarma KomutanLığı

Şafak:253

Konu VeysTube tarafından (24-08-2008 Saat 22:44 ) değiştirilmiştir..
VeysTube Ofline   Alıntı ile Cevapla