Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-08-2008, 16:05   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ecel teri 0-2 Alın teri 3-2

ECEL TERİ 0-2
ALINTERİ 3-2


BİLAL MEŞE Siyah-beyazlı ekip sıcak ve nemli havanın büyük sıkıntı yarattığı maçta 2-0 geriye düşmesine rağmen pes etmedi. Delgado takımını ümitlendirdi, Bobo skora denge getirdi. Brezilyalı golcü 90. dakikada sonucu belirledi
Bizler tribünde zor oturuyoruz... Hem sıcak, hem de nem oranı inanılmaz yüksek.
Ne var ki şartlar iki takım için de eşit... İlk yarının farkı, Antalyaspor’un ürettiğini gollere çevirmesi, Beşiktaş’ın ise ‘net’ pozisyonları ‘pas’ geçmesi! Delgado ilk yarıda Holosko’ya öyle paslar attı ki, Slovak futbolcu hepsini ‘es’ geçti.
Büyük takım apoletini taşımak kolay değil... Kartal büyük olduğunu ancak ikinci yarıda anımsayabildi. İlk yarıda rakip savunmanın arasında kaybolan Bobo’nun, ikinci yarıda aklı başına geldi, Delgado perdeyi araladı, Sambacı iki kritik gole imzasını çakarak, Kartal’ı Antalya’da ipten aldı. Antalyaspor çok güçlü bir ekip değil, ancak etkili 1-2 krampona sahip. 100 bin euroya transfer edilen Serge ilk yarıda kelimenin tam anlamıyla, Kartal’ı, ‘perişan’ etti. Hem üretti, hem pozisyon yarattı, hem attı.
Henüz ilk dakikada Serge, Sivok’u saf dışı bıraktı, çizgiye indi, kesti, Joseph gelişine sert vurdu, top az farkla auta gitti. Kartal, 3’te Holosko ile pozisyon buldu. Delgado indirdi, Ömer’den seken topla sağda Holosko buluştu, sert şutunda Ömer gole izin vermedi.
Serge, 9’da yerden kesti, Ali Zitouni sert vurdu, Rüştü’ye çarpan top kornere gitti. 10’da korneri Uğur kullandı, Bieneuik gelişine sert vurdu: 1-0
28’de Delgado çalımlarla indi, üç kişiyi geçti, sağında bekleyen Holosko’ya yuvarladı. Ömer çıktı, Holosko sert vurdu, top auta gitti.
Antalya, 36’da farkı ikiye çıkardı. Yaklaşık 40 metreden kazanılan serbest atışı Uğur kaleye gönderdi, Rüştü son anda topu kornere tokatladı. Atışı yine Uğur kullandı, Bobo’nun ayağından sekti, boşta kalan topu Serge, altı pas içinden kaleye gönderdi: 2-0
Kartal risk aldı
Ertuğrul Sağlam, ikinci yarıda Serdar Özkan ve Nobre’yi oyuna aldı, Aydın ile Uğur’u dışarı çekti...
65’te sahanın yıldızı Serge, savunmayı çizgi halinde yakaladı, Rüştü ile karşı karşıya kaldı, şutunda tecrübeli eldiven son anda ayak koyarak bu tehlikeyi kornerle önledi.
Serge’nin sakatlanarak oyundan çıkmasından sonra Beşiktaş, tüm riskleri göze aldı, çok adamlı bindirmeler yaptı, 78’de bir gol çıkardı. Bobo’nun vuramadığı topu alan Delgado yerden bir şutla fileleri havalandırdı: 2-1
80’de Holosko sağdan kesti, Bobo tamamladı: 2-2
89’da Ali Zitouni çaprazdan sert vurdu, Rüştü’yü geçen top yan direkte patlarken, 90’da yine Bobo sahne aldı. Brezilyalı önce savunmayı, sonra kaleci Ömer’i geçti, meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarlayarak skoru belirledi: 2-3

Click the image to open in full size.


MAÇIN RÖNTGENİ


KIRILMA NOKTASI

RÜŞTÜ MAÇI ÇEVİRDİ
65. dakikada Antalyaspor’un forvet oyuncusu Serge ile karşı karşıya kalan Rüştü’nün yaptığı kritik kurtarış maçın dönüm noktasıydı. Pozisyon golle sonuçlansa skor 3-0 olacak ve belki de Beşiktaş maça havlu atacaktı. Ayrıca Beşiktaş savunmasını bir hayli yıpratan Serge’nin 71. dakikada sakatlanarak oyundan çıkması da oyunun rengini değiştirdi. Antalyaspor’un hücum gücü tamamen ortadan kayboldu.
Click the image to open in full size.

MAÇIN ADAMI
BOBO
Beşiktaş’ı Antalyaspor deplasmanında Brezilyalı yıldızı Bobo hayata döndürdü. Aşırı sıcağa, kötü zemine rağmen rakip savunmayı bir hayli yıpratan ve sayısız pozisyona giren Sambacı, önce beraberliği sağladı, ardından son dakikada üç puanı kurtardı. Sezona iyi giren ve üzerindeki durgunluğu attığını gösteren Bobo, bu sezon Beşiktaş’ın en etkili silahı olacağını ilk haftada kanıtladı.

TEKNİK TARTI

YANLIŞ TERCİHLER
Ertuğrul Sağlam’ın Tello’dan sol bek yaratma sevdası Beşiktaş’ın başına iş açacaktı. Antalya’nın tüm atakları Tello - Aydın ikilisinin bulunduğu bölgeden gelişti. Sağlam’ın, ilk yarı bitmeden Aydın-Serdar Özkan değişikliği az da olsa zaafları ortadan kaldırdı. Bu yanlış seçimlerin devam etmesi halinde Beşiktaş’ın daha dişli rakipler karşısında ciddi problemler yaşayacağı adeta belgelendi.

MAÇIN HAKEMİ
Kararları istikrarsızdı
Bünyamin Gezer’in ikili mücadelelere müsaade ederek şüpheli pozisyonları devam ettirmesi maça tempo kazandırdı.
Taç çizgisi kenarında Tello’nun topsuz oyunda Abdullah’ın formasını çekmesine ve Cisse’nin yine aynı oyuncuya yaptığı kontrolsüz hareketlere sarı kart göstermeyi unuttu. Gezer, futbolcuları uyarırken aşırıya kaçıyor, azarlayıcı bir tavır sergiliyor. Kendisine yapılmasını istemediği davranışı yapmamaya özen göstermeli.
Ceza alanı içinde ayakla oynanacak mesafedeki topa kafasını uzatan Dzeiewicki için Nobre’nin hareketinde faulü ters verdi. En çok tartışılacak kararı, kale alanı önünde Ali Zitouni’nin Nobre’ye yaptığı kontrolsüz harekette, her ne kadar ayağı tehlikeli şekilde havaya kalksa da, Nobre’nin kafasına temas olduğundan penaltı vermeliydi.
Beşiktaş’ın ilk golü öncesi Bobo yerdeyken arkadan Şenol’a faul yaptı, dönen topa Delgado vurdu, gol oldu. Ceza alanı içinde Ali Tandoğan’ın yerde koluna çarpan topa devam kararı doğruydu.
METİN TOKATMAÇTAN NOTLAR
Başkan’ın emri!
Antalya’daki aşırı nemli ve sıcak hava nedeniyle stattaki herkes ter içinde kalırken, Beşiktaş Yönetimi’nin çoğunluğu (Levent Erdoğan ve Behçet Ümitlen hariç) ceketli olarak maçı izledi. Başkan Yıldırım Demirören’in yönetime, her şartta maçlara takım elbise ile gelineceği talimatı verdiği öğrenildi.

Uyanık Nobre
Maçta yedek kalan oyuncular, yeleklerin altına tişört giydi. Ancak sıcağı gören Nobre, sadece yelek giydi. Maçın hakemi Bünyamin Gezer ise maçı her iki yarıda da durdurarak su molası verdi.

PAF’lar oynar!
Futbol Federasyonu, Antalya’daki aşırı sıcaktan dolayı oyuncuların sağlığını düşünerek maçı 21.45’e aldı. Ancak PAF takımının maçı 17.00’de oynanınca gençler iyice döküldü. 1-1 biten karşılaşmada her iki ekibin futbolcularına su yetişmedi.

İtfaiye indirdi
Statta bulunan Antalya İtfaiyesi, Beşiktaş taraftarlarının bulunduğu bölüme gelerek araçtan otomatik merdiveni uzattı. İlk başta herkesi şaşırtan bu girişimin, tribünlerin tepesine çıkan bir siyah-beyazlı taraftarı indirmek için olduğu öğrenildi.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla