Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-08-2008, 16:08   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Futbol kanlı başladı

Yazıklar olsun

SÜLEYMAN EKİN / DHA Daha ligin ilk karşılaşmasında futbola kan bulaştı. Beşiktaş ile Antalyaspor’un ikişer taraftarı bıçaklandı, hastaneye kaldırıldı. Cop ve biber gazıyla, taraftar olaylarını yatıştırmaya çalışan bir polis de yaralandı

Click the image to open in full size.
Antalya Atatürk Stadı’na gitmeye çalışan Beşiktaş taraftarlarının otobüsü taşlanınca olaylar çıktı. Polis, taraftarları yatıştırmakta güçlük çekti. Bıçaklar da çekilince 4’ü taraftar, biri polis yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. FOTOĞRAFLAR: CENGİZ MALGIR


Antalya’da taşlı, sopalı, bıçaklı kavgada 4 taraftar, 1 polis yaralandı, emniyet güçleri tarafları ayırmakta zorlandı. Daha ligin ilk maçı olmasına rağmen iki takım taraftarı arasında yaşanan bu olaylar, Antalyaspor ve Beşiktaşlılar’a yakışmadı.
Karşılaşmayı izlemek için Antalya’ya gelen Beşiktaş taraftarıyla, Antalyasporlular arasında öğle saatlerinde tartışmalar yaşandı. Gerginlik, akşam saatlerinde iyice tırmandı. Olaylar, kırmızı-beyazlı taraftarların, kentin çeşitli noktalarından giriş yapan otobüslerdeki Beşiktaş taraftarına sataşmalarıyla başladı.
Saat 19.30 sıralarında Işıklar Caddesi üzerinden Atatürk Stadı’na gitmeye çalışan bir Beşiktaş otobüsüne ise taşlı saldırıda bulunuldu. Bu nedeniyle trafik felç olurken, çevik kuvvet polisi taraftarları yatıştırmakta güçlük çekti. Cop ve biber gazı kullanmak zorunda kalan emniyet güçleri, otobüsü geniş güvenlik önlemi altında stada ulaştırabildi.
‘Seyirci olmak istiyoruz’
Bıçakla yaralandıkları anlaşılan 4 taraftardan ikisinin Beşiktaşlı, diğer ikisinin ise Antalyasporlu olduğu belirlendi. Arbede sırasında vücudunun çeşitli yerlerine darbe alan polis memurunun durumunun ise iyi olduğu bildirildi. Maç sırasında da stadın dışından, Beşiktaşlıların bulunduğu tribünler taşlandı. Ancak polis buraya da müdahale etti ve stat çevresini boşalttı.
Öte yandan Antalya Emniyet Müdürlüğü maçtan önce bir bildiri dağıttı. Emniyet’in dağıttığı yazılı bildiride, “Bizde seyirci olmak istiyoruz. Lütfen fair-play kurallarına uyalım” sloganı öne çıkarıldı.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla