Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-08-2008, 16:20   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Spordan sorumlu devlet bakanı valileri uyardı





Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında, statlarda yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili olarak, valilerin, ''Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun''u, tavizsiz uygulamalarını istedi.

Bakan Başesgioğlu, yaptığı açıklamada, sporda ''yenmek'' ve ''yenilmek'' kavramının bilincinde olmak ve bu olgunluğa erişmenin, insani bir erdem olduğunun hatırlanması gerektiğini belirtti.

Başesgioğlu, bu nedenle daha ligin ilk maçında, bazı statlarda yaşanan olayların, bundan sonra yaşanmaması için tüm yetkililerin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyledi.

Sporun dostluk, kardeşlik, barış ve insan sevgisini ön plana çıkartarak, sporseverler arasında iletişimi ve dayanışmayı oluşturan bir olgu olduğunu ifade eden Başesgioğlu, tüm valiliklere genelge gönderdi.

Başesgioğlu, genelgede, spor sahalarında üzücü olayların yaşanmaması ve sportmenlik dışı davranışlara izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Valiliklerin, tüm önlemleri alacağını belirten Başesgioğlu, ''Bu tedbirler alınırken, bakanlığımızın ve spor teşkilatımızın, bütün imkan ve gücüyle idarecilerimizin yanında olduğunun bilinmesini isterim'' diye konuştu.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla