Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-08-2008, 14:33   #1
TarihçiKartal
BEŞİKTAŞK
 
TarihçiKartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
12 kişi gözaltına alındı

12 kişi gözaltına alındı
Antalyaspor-Beşiktaş maçı öncesi ve maç esnasında yaşanan olaylarla ilgili olarak gözaltılara başlanıldı
Click the image to open in full size.

Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, maç dolayısıyla tüm tertip ve tedbirlerin önceden planlanarak uygulamaya konulmasına rağmen, taraftarlar arasında istenmeyen olaylar ve fair-play kurallarına uymayan bazı davranışlar meydana geldiği belirtildi.

Maç nedeniyle İstanbul ile çevre il ve ilçelerden gelenlerin stada güvenli olarak intikallerinin sağlanması ile fanatik bazı taraftarların sebep olabileceği olaylara imkan vermemek üzere şehrin tüm giriş-çıkış noktalarında kontrol kademelerinin oluşturulduğu belirtilen açıklamada, alınan tüm tertip ve tedbirlere rağmen şehre münferit giriş yaptığı tespit edilen bazı Beşiktaş taraftarlarıyla Antalyaspor taraftarları arasında stat çevresinde ve eski Öğretmenevi civarında küçük gruplar halinde karşılıklı taş atma olaylarında biri polis memuru olmak üzere 4 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Alınan tüm önlemlere rağmen 1985 doğumlu Hasan Ali Özcan adlı bir taraftar bıçakla yaralandı. Antalyaspor-Beşiktaş maçında sporda şiddet ve düzensizliği teşvik ve tahrik ederek olaylara sebebiyet verdiği tespit edilen ve yakalanan 12 kişi haklarında adli ve idari işlemlerin halen sürdürülmektedir. Emniyet Müdürlüğü tarafından ilgili tüm medya kuruluşlarından görüntü teşkiline yardımcı olabilecek fotoğraf ve kayıtlar talep edilmiş, stat dışı ve stat içi tüm durumların incelenmesine süratle ve dikkatle devam edilmektedir. ''İl Spor Disiplin Kurulunun bugün yapacağı olağanüstü toplantıda, olaylara karıştığı tespit edilen, ruh sağlıkları ve kişilik yapıları itibariyle sporun güzelliğini yüreğinde hissetmeyen ve de Antalya'da spor saha ve tesislerinde artık kendilerini görmek dahi istemediğimiz kişiler hakkında 5149 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine dair kanun ve ilgili yönetmelik hükümleri uyarınca idari para cezaları ile spor müsabakalarında seyirden men cezalarının derhal uygulamaya konulacak. Antalya'da sporun ortak aklı olan sevgide buluşmayı ve sporun güzelliği içerisinde spor saha ve tesislerinde sadece alkışı hakim kılmayı mutlak esas kabul eden Antalya Valiliği, aksi davranışları tespit edilenleri spor saha ve tesislerine sokmamakta kesin kararlıdır.''

-EMNİYET MÜDÜRÜ ARSLAN-
Emniyet Müdür Feyzullah Arslan da yaptığı açıklamada, Antalyaspor-Beşiktaş maçı öncesinde yaşanan olaylara karıştıkları tespit edilen 12 kişinin adliyeye sevk edildiğini bildirdi.

Basın kuruluşları ve polis kameralarının kayıtlarıyla çekilen fotoğrafları incelemeye aldıklarını belirten Arslan, ''Suç teşkil eden eylemlerde bulunanlar tespit edilip, mahkemeye verilecek. Daha sonra bu kişiler İl Spor Güvenlik Kurulu'na bildirilecek ve haklarında gerekli müeyyideler uygulanacak'' dedi.
__________________
Click the image to open in full size.
TarihçiKartal Ofline   Alıntı ile Cevapla