Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-08-2008, 14:52   #8
Neokartal
 
Neokartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

inanamıyorum gerçekten.. geçen sezon ve sezon başında bu forumda ve basında hemen hemen herkes çift önliberolu oynamamız gerektiğini şiddetle savunurken şimdi bir maçta nasıl oldu bilmem herkes çift forvetçi ve tek önliberocu oldu.. hadi biz amatörce futbol izleyicisiyiz ama kendini deha zanneden fubol yazarlarının bunu savunmasına inanamıyorum.. şimdi kendi firkrimi söylüyorum:

1. Antalya maçınca yediğimiz iki golün(kornerden) çift ön libero sistemi ile uzaktan yakında ilgisi yok.
2. Gökhan Zan gibi bir adam stoperimiz olarak oynarsa değil çift 5 ön libero koysan farketmez yine gol yeriz yine adam kaçırırız. Milyon defa söylendi söyledik bu adam futbol zekası sıfır, fiziği bir stopere hiç uygun olmayan, tekniği rezalet, iyi niyetli mücadele etmeye çalışan bir insan. Bu adam ancak birinci değil ikinci yedeğimiz olur. Bu noktada Fatih Terimi gökhanı her maçta kadroya almasından dolayı kınıyorum. Belki de onun yüzünden Gökhanı bu takımda oynatmak zorunda hissediyoruz ne hikmetse..
3. Çift ön libero oynamayacaksak uğur incemanı ne diye aldık.. Tam bu görev için düşünülmüş bir adamdı çünkü..
4. Bu sistemde Holosko'nun faydalı olamayacağı fikrine hiç katılmıyorum. Eğer antalya maçında karşı karşıya kaldığı pozisyonları atsa kimse böyle düşünmeyecekti eminim.
5. Antalya maçının ikinci yarısında çift forvete geçip başırılı olduğumuzu düşünmek çok anlamsız çünkü 2-0 geride olan ve iki tane hücum oyunucusu sokan bir takım artık sistemi eflan kalmamıştır. Ben mesela ikinci yarı sahada 2-5-3 gibi bişey gördüm.. beklerimiz hemen hemen hiç geri gelmedi. Tello oyun kurucu delgado 3. santrafor gibiydi. Bu arada rakip de Antalya yani..
6. Herkes çift forvet oynamak çok gol atmak ister ama şu bir gerçek bizim ortasahamız ispanyanın ortasahası gibi deli gibi koşup pres yapıp oyunu çift yönlü oynayan gir 4lü değil.. Hele hele tek başına cisseden kurulu bir orta göbek düşünemiyorum..
7. 4-2-3-1 modern futbolda hemen hemen her büyük takımın oynmaya çalıştığı bir sistem.. Sistemde sorun yok önemli olan nasıl uyguladığın ve oyuncu seçimi.. Bizim ortasahayı kalabalık tutmaktan başka çaremiz yok..
Neokartal Ofline   Alıntı ile Cevapla