Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-08-2008, 23:08   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Unhappy Oğlunun okul masrafı için böbreğini satıyor

Click the image to open in full size.

YALOVA (İHA) - Yalova'da, Vertigo hastası bir kişi, oğlunun okul masrafları için böbreğini satışa çıkardı.

Yalova'nın İsmetpaşa Mahallesi'nde bir kapıcı dairesinde yaşam savaşı veren Vertigo hastası Yüksel Bayar (40), oğlunun 400 YTL'lik okul masraflarını karşılayamayınca çareyi böbreğini satılığa çıkarmakta buldu.

Yaklaşık 5 yıl önce yakalandığı Vertigo hastalığı nedeniyle çalışamayan ancak aç kalmamak için gündelik olarak inşaat işlerine giden 40 yaşındaki Yüksel Bayar, oğlu Oğuzhan Bayar'ın liseye yazılma zamanı geldiğinde iyiden iyiye çaresiz kaldı. Günlük ekmek parasını dahi bulmakta güçlük çeken ve çoğu kez komşularının yardımıyla karınlarını doyuran aile çocuklarının okul masraflarını bulmak için kara kara düşünüyor. Çalışamadığı için parayı bulamayan Yüksel Bayar, çareyi oğlunun okul masrafını çıkarabilmek için iki böbreğinden birisini satılığa çıkarmakta bulduğunu söyledi. Vertigo başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıkların pençesinde boğuşan ve aldığı yeşil kartla tedavi gören Bayar, böbreğinin satılması halinde hayatını da tehlikeye sokacağını bile bile bu kararı almak zorunda kaldı. Gözyaşlarına zor hakim olan baba Yüksel Bayar, "Yeter ki oğlum okusun. Onun okuması için böbreğimi satışa çıkardım. Tek dileğim onun benim yaşadığım çaresizliği yaşamaması" diye konuştu.
Babasının kendisinin okul masraflarını karşılayabilmek adına böbreğini satılığa çıkarmasından dolayı çok üzgün olan 15 yaşındaki Oğuzhan Bayar ise, "Benim okumam için babam böbreğini satmak zorunda, ne olur bize yardım eli uzatın" diyerek yetkililere seslendi.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla