Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-08-2008, 23:17   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Madrid'deki uçak kazasının sebebi belirlendi

AA Madrid - İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas havaalanında 20 ağustos'ta meydana gelen ve 154 kişinin ölümüne yol açan Spanair'e ait uçak kazasıyla ilgili Sivil Havacılık Kaza Soruşturma Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, kalkış sırasında pistten çıkan uçağın kuyruğunun yere çarptığı belirtildi.

Soruşturma Komisyonu'nun sekreteri Francisco Javier Soto basına yaptığı açıklamada, şu anda ellerinde bulunan bilgilere göre Spanair'e ait MD-82 tipi uçağın kalkış sırasında pistten çıkarak ilk olarak kuyruğunun yere çarptığını ve uçağın yaklaşık 1200 metre ileriye sürüklendiğini kaydetti. Pistte hiçbir fren izine rastlanmadığını vurgulayan Soto, soruşturma kapsamında, uçağın motor parçalarının da büyük bir öneme sahip olduğunu, hiçbir olasılığı dışarıda bırakmadıklarını kaydetti.

Kazanın sebebini bulmak için komisyon çalışmalarına devam ederken, kara kutunun İspanyol uzmanların gözetimi altında İngiltere Havacılık Soruşturma Komisyonu tarafından incelendiği ifade edildi.Soruşturmanın tamamlanıp, resmi kaza sebebinin bulunmasının 1 aydan fazla süreceği de hatırlatıldı.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla