Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-08-2008, 10:52   #1
TarihçiKartal
BEŞİKTAŞK
 
TarihçiKartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kandilli sorgusu

Kandilli sorgusu
Başkan Demirören, evine çağırdığı Ertuğrul Sağlam ile Sinan Engin’den rapor aldı
Click the image to open in full size.
Sağlam:İlk 3 maç önemli. Antalyaspor´u geçtik, sırada Siroki ve Konya var. Sonrası ise daha kolay. Engin:Her şey iyi gidiyor.Genç kadro saha dışı olaylardan çabuk etkileniyor. Sorunları içimizde çözüyoruz. Ama hep enselerinde olmak şart.

Başkan Demirören, evine çağırdığı Ertuğrul Sağlam ile Sinan Engin'den rapor aldı
Yıldırım Demirören: Ne bahane ne de Beşiktaş isminin yıpratılmasını istiyorum. Herkes ayağını denk alsın, işte o kadar

Başkan Yıldırım Demirören dün sabah teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve Sinan Engin ile uzun süren bir toplantı yaptı. Başkanın Kandilli'deki evinde gerçekleşen toplantıya Sağlam iki çanta, Engin ise dosyalarla geldi. Yeni sezon başından beri bütün çalışmalar, transferler ve takımın son durumunu içeren ayrıntılar masaya yatırıldı.
'Önemli olan sistem değil'
Sağlam toplantıda sunduğu raporda şu görüşlere yer verdi: "Herkes sistemi eleştiriyor. Ancak bu değişmez diye bir kural yok. Elimizdeki oyuncu profiline göre en uygun oyunu böyle yakalayabiliyoruz. Holosko bulduğu pozisyonları gole çevirseydi, bugün kimse bunları konuşmayacaktı. Antalya daha ilk lig maçımız, orada olduğu gibi oyun içinde değişikliğe gidebiliriz. Önemli olan kazanmak, sistem değil. Takım içindeki bütün futbolcuların performansından memnunum. Şu an elbette yüzde yüz kapasitede değiliz. Yüzde 70'lere yeni ulaştık, diyebilirim. Kadro olarak en zengin kulübüz. Bunun için size ve yönetime teşekkür ediyorum. Rakiplere göre yedek kulübemiz çok kaliteli. İki takım yapacak durumdayız. Benim için ilk maçı almak çok önemli. Bundan da önemlisi taraftarları rahatlatmak, tribünleri yeniden eski havasına kavuşturmak için ilk üç maç çok önemli. Antalya'yı geçtik. UEFA'yı da kazanıp Konya maçına o moralle çıkacağız" dedi.

'Kaptanlarımız başarılı'
Sinan Engin de, özellikle futbolcuların saha dışı olayları ile ilgili ayrıntıları dile getirdi. Engin, "Takım kaptanları Delgado ve Nobre oyuncuları çok iyi yönlendiriyor. Bazı arkadaşların problemleri vardı, onları da kendi içimizde çözüyoruz. Takım çok genç olduğu için saha dışı olaylardan çabuk etkileniyor. Bunların önüne geçmek için bir dizi önlem aldık. Fakat sürekli enselerinde olmak lazım. Doğal olarak yedek kalınca bazı rahatsızlanmalar olur. Bütün olumsuzlukları en aza indireceğiz. Şu anki ortamı devam ettirip kazanmaya alışırsak, hedeflerimize çok rahat kavuşuruz" görüşünü dile getirdi.

Başkan önce esti gürledi
İkiliyi dikkatle dinleyen Demirören, Sağlam'a geçen sezon Trabzonspor karşısında 18 kişilik kadroyu belirlerken düştüğü hatayı sorup, daha dikkatli olunmasını istedi. Demirören, "Bu senin işin. Kadroyu yaparken kuralları biliyor olmalısınız. Her istediğinizi büyük fedakarlıklarla altına girip yerine getiriyoruz, herkesin bilip uygulaması gereken basit hatalar yüzünden sorun çıkıp, kulübümüz yıpratılıyor. Bu ve benzeri şeylerle bir daha kesinlikle karşıma gelmeyin" diye sert çıktı.
Demirören, "Artık camianın bahanelere tahammülü yok. Ben de artık bir şey kabul etmiyorum. Geçen yıldan çok tecrübeler kazandınız. Buna göre tedbirleri alın. Beşiktaş'ta transfer hiç bitmez. Yine elimizden geleni gerekirse yaparız. Ancak artık tek çıkış yolunuz şampiyonluk, herkes ayağını denk alsın" dedi.

Toplantı olumlu noktalandı
Toplantının sonlarına doğru yumuşayan Demirören, "Antalya'da ikinci yarıdaki oyunu beğendim. O hava şartlarına rağmen takım mücadele edip kazanma azmini bırakmadı. Görmek istediğim de bu. Elbette kayıplar olacak. Fakat dişe diş mücadele edersin, kaybedersin, önemli değil. Bunu herkes görsün, kayıplarda bile taraftar bu takımı alkışlar" diyerek toplantıya son noktayı koydu.
__________________
Click the image to open in full size.
TarihçiKartal Ofline   Alıntı ile Cevapla