Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-09-2008, 21:49   #1
VeysTube
Can't Forget
 
VeysTube - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Beşiktaşımız 2 - Konyaspor 0

KARTAL LİDERLİĞE UÇTU: 2-0
Turkcell Süper Lig'de ikinci haftanın kapanış maçında Beşiktaş, Konyaspor'u 2-0 mağlup etti. İnönü Stadı'nda ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada siyah-beyazlı takımın golleri 50. dakikada Delgado ve 75. dakikada Holosko'dan geldi. Konyaspor'da Cihan Haspolatlı 76. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Delgado'nun bir penaltı atışından da yararlanamadığı mücadelede, Beşiktaş özellikle ikinci yarıdaki futboluyla galibiyeti almasını bildi. Konyaspor ise ilk yarıda güçlü rakibi karşısında ayakta kalmaya çalışsa da ikinci yarıda yarı sahasına çekilince mağlubiyetten kurtulamadı.

Beşiktaş bu galibiyetle 6 puan ve averajla liderliğe yükselirken, Konyaspor 3 puanda kaldı.

DELGADO ORTA VE GOL...
Beşiktaş'ın bu sezon en formda ismi olan yeni kaptanı Delgado İnönü'de takımını öne geçiren gole imza attı. Karşılaşmanın 50. dakikasında Delgado, sağ kanattan ceza sahasına kavisli bir orta yaptı, kimsenin müdahale edemediği top köşeden ağlara gitti. 1-0.

BOBO GETİRDİ, HOLOSKO BİTİRDİ...
Beşiktaş'ın iki yabancı oyuncusu, ikinci golün yaratıcıları oldu. 75. dakikada Bobo sağ kanattan dip çizgiye kadar indi, yerden ortasına ön direkte Delgado vuramadı, arka direkte müsait pozisyonda Holosko topu ağlara gönderdi. 2-0.

DELGADO PENALTIYI KAÇIRDI...
Siyah-beyazlı takımın ilk golünü atan Delgado, karşılaşmanın 73. dakikasında bir penaltı atışından yararlanamadı. İsmail Güldüren'in, Bobo'yu çekerek indirdiği pozisyonun sonrasında kazanılan penaltı atışında Delgado topun başına geçti. Delgado, kaleci Jefferson'un sağına topu gönderdi, Jefferson çok iyi uzandı ve topu köşeden çıkardı. Dönen topa Delgado kafayı vurdu, üst direkten dönen top oyun alanına geri döndü.

İLK YARIDA HAYAT YOKTU...
Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanan maçın ilk yarısında futbol adına sahada çok fazla birşey yoktu. Siyah-beyazlı takımın hızlı başladığı karşılaşmada Konyaspor sağlam savunmasıyla Beşiktaş'ın etkili ayaklarına gol şansı vermedi. Delgado ve Serdar Özkan ilk yarıda Beşiktaş'ın en çok çalışan isimleri olarak dikkat çekti. Rakibini iyi durduran Konyaspor ise hücumda pek fazla varlık gösteremedi. Veysel Cihan'ın etkisiz bir futbol sergilediği maçta, Erdal Kılıçarslan'ın çabaları da skoru değiştirmeye yetmedi. İlk yarının en tehlikeli pozisyonunda Jefferson, Serdar Özkan'a gol şansı vermedi ve oldukça sıkıcı geçen ilk yarı golsüz eşitlik ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDA HAREKET GELDİ...
İlk yarıdaki sıkıcı futbolun aksine, ikinci 45 dakikada futbolseverler tempolu bir maç izledi. Beşiktaş'ın erken gelen golü maçı daha da zevkli bir hale getirdi. Siyah-beyazlılar kanatları daha etkili kullanmaya başladı ve galibiyeti aldı. Cihan'ın kırmızı kart görmesinden sonra Beşiktaş oyunun son kısımlarını çok rahat geçirdi. Takımını mağlubiyetten kurtarmak için Raşit Çetiner oyuncu değişikliklerine gittiyse de deneyimli hocanın bu hamleleri sonucu değiştirmeye yetmedi. Beşiktaş'ın deneyimli kalecisi çok fazla iş düşmeyen karşılaşmada sakatlanarak yerini 78. dakikada Hakan Arıkan'a bıraktı. Beşiktaş'ın ikinci golünü atan Holosko'da 84. dakikada ayağın ters bastı ve bir sakatlık geçirdi. Slovak oyuncu bu dakikada yerini Ekrem Dağ'a bırakmak zorunda kaldı.

JEFFERSON KEDİ MİSALİ...
Trabzonspor'dan adeta kovulurcasına Konyaspor'a transfer olan Brezilyalı kaleci Jefferson karşılaşmanın 24. dakikasında müthiş bir kurtarış yaptı. Holosko sağ kanattan getirdiği topu ceza sahasına yerden sert gönderdi, altı pas civarında Serdar Özkan topun gelişine vurdu, bu sert şutu Jefferson müthiş bir refleks ile çıkardı. Jefferson ikinci yarıda da yaptığı kurtarışlar ile farkın büyümesini önleyen isim oldu.

İBRAHİM TORAMAN İLK KEZ...
Beşiktaş'ın, Konyaspor ile oynadığı Turkcell Süper Lig maçında, siyah-beyazlılarda yabancı kontenjanına takılan isim Çek futbolcu Tomas Sivok oldu. Hafta içinde Bosna Hersek'in NK Siroki Brijeg takımıyla oynanan UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında Tomas Zapotocny ile birlikte savunmada oynayan Tomas Sivok, Konyaspor maçında ise yedek soyundu.

Sivok'un yerine İbrahim Toraman forma giyerken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, bu değişiklik dışında NK Siroki Brijeg maçının kadrosunu sahaya sürdü. Sezon başı çalışmaları sırasında kadro dışı bırakılan, daha sonra da yönetim kurulu tarafından affedilen İbrahim Toraman böylece bu sezon ilk kez resmi bir maçta forma giydi.
Bu arada, siyah-beyazlılarda sakatlığı geçen Mert Nobre de 18 kişilik maç kadrosuna dahil edildi.

Sivok ve Mert Nobre'nin yanı sıra yedek kulübesinde İbrahim Üzülmez, Ekrem, Ali, Hakan ve Gökhan Zan yer aldı.

FAHRİ TATAN İNÖNÜ'DE...
Beşiktaş'ın Avusturya kampı dönüşünde Konyaspor'a transferine cep telfonunu gelen mesajdan öğrenen ve o gün bu olaya büyük tepki gösteren Fahri Tatan, bu olaydan kısa bir süre sonra İnönü'de sahaya çıktı ama rakip takımın formasıyla. Beşiktaş taraftarının maç öncesinde tribünlere çağırarak sevgi gösterisinde bulunduğu Fahri Tatan, Beşiktaş karşısında çok fazla etkili olamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
22. dakikada Delgado'nun sağdan ortasında kale önünde Zafer Demir'in ters vuruşunda top kornere çıktı.
24. dakikada Bobo'nun pasında Holosko sağ tarafta topla buluştu. Bu futbolcunun ceza alanı içine yaptığı ortada Serdar Özkan'ın vuruşunu kaleci Jefferson güçlükle uzaklaştırdı.
25. dakikada savunmanın arkasına atılan pastka sağ çaprazda topla buluşan Veysel'in vuruşu kaleci Rüştü'de kaldı.
36. dakikada Tello'nun ceza sahasına ortasında defanstan dönen topa Uğur İnceman gelişine sert vurdu, top auta çıktı.
43. dakikada Fahri'nin uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, yerden gelen topu kaleci Rüştü kontrol etti.
__________________

ŞafakLa Tanış Saya Saya Biter Mi ?


ANTALYA / Gazipaşa İLçe Jandarma KomutanLığı

Şafak:253
VeysTube Ofline   Alıntı ile Cevapla