Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-09-2008, 17:50   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon6 Ağzıyla kuş değil ama balık tutuyor

Edirne’de ‘Dalgıç’ lakaplı Recep Yaygın, bir iddiadan sonra dişleriyle balık tutmayı alışkanlık haline getirdi. Suya daldığı zaman kesinlikle boş çıkmıyor.

Click the image to open in full size.


İnşaat ustası 33 yaşındaki ‘Dalgıç’ lakaplı Recep Yaygın'ın, Tunca Nehri'ne girerek çıplak elle ve dişleriyle balık yakalaması görenleri şaşırtıyor. Suda oltasız veya ağ kullanmadan balık yakalamanın zor olduğunu belirten Yaygın, “Ben çocukluğumdan bu yana Tunca Nehri'ne girerek balık avlıyorum. Elim ve dişlerimin arasında balık yakalamayı denedim ve başardım. Suya daldığım zaman kesinlikle balık tutmadan çıkmıyorum” dedi.
Sıkça Murat Mahallesi'nde yaşayan evli ve 5 çocuk babası inşaat ustası Recep Yaygın, şortunu giyerek Tunca Nehri'ne daldı. Yaklaşık 15 saniye suda kaldıktan sonra dişlerinin arasında ve iki elindeki 3 balık ile su yüzeyine çıktı. Daha sonra suyun içine girerek tekrar avına devam eden Yaygın, yaklaşık 15 dakikada 1 kilonun üzerinde balık yakaladı.
Çocukluk yıllarından bu yana nehirde yüzdüğünü söyleyen Recep Yaygın şunları anlattı: “18 yaşında arkadaşlarımla ağzımla balık yakalayabileceğim konusunda iddiaya girdim. O gün sudan neredeyse hiç çıkmadım ve sonunda dişlerimle balık yakalamayı başardım. Arnadan geçen süre içinde sürekli bu şekilde ava devam ettim ve kendimi geliştirdim. Eğer suda uzun süre kalırsam günde yaklaşık 10 kilo balık yakalayabilirim. Burada yakaladığım kefal ve sazan balıklarını ise akşam evimde ailemle birlikte afiyetle yiyoruz.”
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla