Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-09-2008, 21:56   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Guantanamo'dan 3 kişiyi daha salıverildi




ABD Ordusu, terör zanlıları olduğu gerekçesiyle tuttuğu kişilerden 3'ünü daha salıverdi.



ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 1 tutuklunun Pakistan'a, 2'sinin ise Afganistan'a nakledildiği kaydedildi. Açıklamada, salıverilenlerin kimlikleri konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

Küba'nın güneydoğusundaki Guantanamo'daki ABD Donanma Üssü'nde 2002 yılında kurulan gözaltı kampından, bugüne dek 500'den fazla tutsağın salıverildiği, hala burada tutulanların sayısının ise 255 olduğu bildiriliyor.

Askeri yetkililer, bu kişilerden yaklaşık 80'ini, savaş suçu işledikleri gerekçesiyle üsteki özel bir mahkemede yargılamayı planladıklarını kaydediyor.

ABD'nin, terör zanlıları oldukları gerekçesiyle yabancı tutsakları, haklarında resmi bir suçlama olmadan yıllardır bu üste tutması tepkilere neden oluyor.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla