Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-09-2008, 08:42   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
1134 yetim, İş Bankası’nın 100 milyon dolarıyla eğitim görecek

Türkiye İş Bankası, son yılların en önemli sosyal sorumluluk projelerinden birine Darüşşafaka’ya verdiği destekle imza atıyor.

Banka, "81 İlden 81 Öğrenci" sloganıyla başlattığı proje kapsamında 14 yılda Darüşşafaka’daki 1134 yetim öğrencinin eğitimini üniversite sonuna kadar üstlenecek. Banka proje için 100 milyon dolar harcayacak.

TÜRKİYE İş Bankası, Darüşşafaka Cemiyeti ile birlikte ’81 İlden 81 Öğrenci’ projesini başlattı. İş Bankası, Darüşşafaka sınavını kazanan 81 öğrencinin eğitim giderlerini, Darüşşafaka’dan üniversite sonuna kadar üstlenecek. 2008-2009 eğitim öğretim yılı itibariyle başlatılan projeyle, ilk öğrencilerin üniversiteden mezun olacakları 14 yılda toplam 1134 öğrencinin eğitim gideri karşılanmış olacak. İş Bankası’nın bu süre içinde aktaracağı kaynak ise 100 milyon dolara ulaşacak. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, 14’üncü yıldan itibaren de bankanın katkısının yıllık 12 milyon dolar civarında bütçeyle devam edilmesinin beklendiğini söyledi.

Darüşşafaka güvenilir ortak

Ersin Özince, Darüşşafaka’yı çağdaş bir bakış açısıyla yönetilen, güvenilir ve güçlü bir iş ortağı olarak gördüklerini söyledi. Özince, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hedefimiz eğitimlerine katkıda bulunacağımız öğrencilerimizin 81 farklı ilimizden gelmesi, ama öğrenci göndermekte eksik kalan bir ilimiz olduğunda, katkıda bulunacağımız öğrenci sayısı 81 olarak korunacak. Örneğin bu yıl 38 farklı ilden öğrencimiz sınavda başarı gösterdi. Bununla birlikte 38 ilimizden gelen 81 öğrencimiz İş Bankası’nın sağladığı kaynaklarla Darüşşafaka’da eğitim alacak. Fırsat eşitliğinin bir simgesi olarak il sayısının 81’e yaygınlaştırılması için gerek Darüşşafaka gerekse İş Bankası gerekli gayreti gösterecektir. Bu hedefimizin bir işareti olarak işbirliğimizi ’81 İlden 81 Öğrenci Projesi’ diye isimlendirdik."

1939 Erzincan depremi

Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, 1939 yılında Darüşşafaka ve Türkiye İş Bankası arasında Erzincan depremiyle başlayan dayanışmanın bugün başlatılan projeyle uzun soluklu yeni bir boyut kazandığını söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu: "İş Bankası ve Darüşşafaka arasındaki işbirliğinin kökleri 69 yıl öncesine dayanıyor. 1939 Erzincan depremi sonrasında İş Bankası, 83 depremzede çocuğun Darüşşafaka’daki eğitim giderlerini üstlenmişti. Türkiye’nin eğitim alanındaki bu en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi ile ülkenin her köşesinden gelen çocuklara kucak açarak eğitimde fırsat eşitliğine derinlik kazandıran Darüşşafaka, eğitimde gerçekleştirmek istediği yeni atılımlara da zemin hazırlayacaktır."

Amaç, Atatürk ilkelerini özümsemiş kuşakların yetişmesine katkıda bulunmak

TÜRKİYE İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer, yönetim kurulunun eğitim alanında kapsamlı yeni bir sosyal projeyi hayata geçirme kararı aldığında çok sayıda projenin, çok sayıda kriterin bir arada değerlendirildiği bir inceleme süreci başlattıklarını belirterek, şunları söyledi: "Ayıracağımız yeni kaynakların en yüksek toplumsal faydayı sağlayacak şekilde kullanılması, eğitimde fırsat eşitliğine hizmet edilmesi, Atatürk ilkelerini özümsemiş kuşakların yetişmesine katkıda bulunulması ve aynı zamanda da günümüzün eğitim ihtiyaçlarına cevap verecek bir nitelik sağlanması önceliklerimizdi. Bu önceliklerimizi paylaşan, aydınlık geleceğimizi emanet edeceğimiz özgüvenli, sürekli öğrenen, kendini geliştiren, analitik düşünebilen, sorumluluklarının bilincinde öğrenciler yetiştiren Darüşşafaka ile bir işbirliği başlatma kararını aldık."

Öğrencilerin yüzde 47’si Anadolu’dan

DARÜŞŞAFAKA’da 2008-2009 Eğitim Öğretim yılında toplam 830 öğrenci eğitim alıyor. Bunların yüzde 40’ını kız, yüzde 60’ını erkek öğrencilerden oluşturuyor.

Öğrencilerin yüzde 53’ü İstanbul, yüzde 47’si Anadolu’dan geliyor.

Öğrenciler en fazla 24 kişilik sınıfta okuyor.

Öğretmen başına düşen ortalama öğrenci 7.5.

Her 6 öğrenciye 1 bilgisayar düşmektedir.

Dersliklerde projektör, perde ve ses sistemleri bulunmaktadır.

Öğrenciler, 6. Sınıftan itibaren İngilizce dil eğitimlerinin yanı sıra Fransızca veya Almanya ikinci yabancı dil öğreniyor.

Her öğrenci bir enstrüman çalıyor ve bir spor dalı ile ilgileniyor.

Cemiyet 1863’de kuruldu

EĞİTİM alanındaki ilk sivil toplum hareketi sayılan Darüşşafaka Cemiyeti, halk çocuklarının eğitim ve öğretimine yardımcı olmak üzere 1863’te kuruldu. Eğitimde fırsat eşitliği misyonu ile ailelerin maddi olanaksızlıkları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan ve babası hayatta olmayan öğrencilere tam burslu ve yatılı eğitim veriyor. Tüm ihtiyaçları Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanan bu öğrenciler, Anadolu Lisesi statüsündeki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda ilköğretim 4. sınıftan liseyi bitirinceye kadar İngilizce eğitim görüyor. Öğrencilerin giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor. Öğrencilere her ay belli bir miktar harçlık da veriliyor. Darüşşafaka Eğitim Kurumları’ndan mezun olan öğrencilerin üniversite eğitimlerinde de Darüşşafaka Cemiyeti tarafından burs imkanı sağlanıyor.
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla