Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-09-2008, 14:04   #8
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
lepido´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bana göre oldukça iyi bir paylaşım kriteri getirilmiş, sonuçta şampiyonluk sayıları yüksek takımların türk futboluna yaptığı katkının ödüllendirilmesi korunmuş olmuş, ligimiz belli bir yerdeyse bu şampiyon olmuş kulüplerin sayesindedir, zaten bu oran toplam gelirin sadece %11'ini kapsıyor, yani diğer kulüplerinitiraz edebilecekleri büyüklükte bir farkı oluşturmuyor, diğer dağılımlar da hoş ama %9'luk ilk 6 sıra ödentisi biraz daha arttırılabilirdi, böylece hedef koyma durumu teşvik edilebilirdi...
Bence yanlış düşünüyorsun.

Nba de sürekli yeni takımlarım parlamasının sebebi nedir. En çok parayı lige yenşi çıkantakımlar alır ayrıca oyuncu seçmelerinde de en iyi oyuncuları seçme hakkı lige yeni çıka takımlara verilir. En iyi takımlar zaten en zengin takımlardır Fenerbahçe galatasaray bir hacettepe bir konya birantalya kadar paraya ihtiyaç duymuyor.

12 Mliyon ytl, 20 m,ilyon YTL yi fenere galatasaraya değilde antalya spora verirsen oda avurpadan 4 tane üstü düzey futbulcu getirebilir ve çok faklı bir lig izleyebiliriz dğeilmi, gelişim büyüme böyle olur. Fener zaten istediğini getiriyor galatsaray zaten istediğini getiriyor. Eğer sistem tam tersine çevrilirse yani en büyük parayı en küçük kulüpler alırsa neler neler olur onu bir düşünün. Ama tabi bu imkanısz çünkü Türkiyede ya Fenerin ya Cinconun yada Beşiktaşımızın şampiyon olması herkesin işine geliyor. Gazetelşerin tvlerin vs. hepsinin işine geliyor. bugün antalya şampiyon olsa kaç gazetesatılır kim Antalyanın şampiyonluk hikayesini satırlarına taşır kim kaç saat tv programı izletebilir. Onun için sistemde büyüklerin devamlılığı üzerine kuruluyor. Buda bir yere kadar gelişebilmek demek.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla