Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-09-2008, 17:27   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bu ilaç kanser riski taşıyor

Click the image to open in full size.




Bu kolesterol ilacı kanser riski taşıyor.

Bilim adamları, “İnegy” adlı kolesterol ilacının kanser oluşma riskini yüzde 50 oranında artırdığını açıkladı. İlaç, Türkiye’de de kullanılıyor

Norveç’in başkenti Oslo’daki Ulleval Üniversitesi Hastanesi’nden araştırmacılar, statin grubu ilaçlarından “İnegy” adlı kolesterol düşürücü ilacın kanser oluşma riskini yüzde 50 oranında artırdığı yolunda uyarıda bulundu. Araştırmacılar 4 yıllık bir süre içinde inceledikleri hastalardan İnegy kullananlarda çeşitli türlerde 105 kanser vakasına rastlandığını, buna karşılık placebo (etkisiz ilaç) alanlarda 70 vakanın ortaya çıktığını belirttiler. İnegy’nin kolesterol düşürmede etkinliği de tartışma konusu yapıldı.

Prostat, akciğer, deri
Yeni araştırmayı yapan ekipten Prof. Terje Pederson, bulgularının rastlantısal olabileceğini kaydederek daha geniş kapsamlı araştırma yapılması gerektiğini belirtti. Oxford Üniversitesi’nce yapılan bir incelemede de daha önce gerçekleştirilen iki farklı çalışmada böyle bir ilişkinin tespit edilmediğine dikkat çekildi.
İnegy kullananların daha çok prostat, akciğer ve deri kanserine yakalandıkları fakat öteki tür kanserlere de rastlandığı bildirildi. Bulgular, “simvastatin” ve “ezetimibe” adlı iki ilacın bileşiminden oluşan İnegy’nin kalp krizi ve felç riskini azaltmadığını gösterdi.

İnegy 2 yıldır Türkiye’de
İnegy, Türkiye’de yaklaşık 2 senedir satılıyor. Kolestrol hastalarında ilk etapta uygulanan ilaçlar fayda etmediğinde, ikinci basamak ilacı olarak kullanılan İnegy, reçetesiz satılmıyor. 10 miligramlık 28 tablet halinde satılan ilacın piyasadaki fiyatı 109.80 YTL.


__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla