Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-09-2008, 10:19   #1
Constantin
ยŦยк
 
Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lehimleme ve Montaj Tekniği

Lehimleme ve Montaj Tekniği
Lehimleme ve montaj tekniği uygulamaların başarısı ve kalite açısından önem taşır. Temel bir işlem olarak lehimleme sırasında hem komponent bacakları hemde plaketteki dalyaların tam olarak ısıtılmasına özen gösterilmelidir.

%40 kurşun %60 kalay içeren 0.8 mm lik elektronikçilikte kullanılan lehimler seçilmelidir.
http://www.edevreler.com/devreler/le...ler/lehim1.jpg

http://www.edevreler.com/devreler/le...ler/lehim3.jpg
Havya gücü bir diğer önemli hususu teşkil etmektedir. Havyanızı yeterli güçte seçmelisiniz. Aşırı güç lehimlerinizi çürütmenize tersi ise soğuk lehim yapmanıza neden olacaktır. Yinede temizlik işlerinde ve oksitli yüzeylerde kullanılabilir.
http://www.edevreler.com/devreler/le...ler/lehim5.jpg
Montaj tekniği ihmal edilen ve bu yüzden kolayı zora çevirip kaliteyi de düşüren bir unsurdur.montajınıza en küçük boylu elemanla başlayın. Önce köprüler daha sonra direnç entegre kapasiteler ve diğer yüksek boylu elemanlara doğru montaj yapılmalıdır. Bu husus hem kolaylık hemde kalite açısından önemlidir.
http://www.edevreler.com/devreler/lehim6.jpgMontaj ve diğer işlemleriniz için elektronikçi takımı denilen minyatür takımlar kullanınız. Pasta kullanımı kendinden pastalı lehimlerin çıkmasından sonra gereksizleşmiştir. Sayfamızdaki resimlerde değişik elektronikçi aletleri görülmektedir. Ayrıca değişik montajlaşmış kitleri de sayfamızda görebilirsiniz.





http://www.edevreler.com/devreler/le...er/lehim10.gif
Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla