Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-09-2008, 11:46   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Böyle vicdansızlık görülmedi Şehit ailelerini dolandırdılar...




Adana'da şehit ailelerini "Oğlunuz asker arkadaşımdı" diye kandırıp dolandıran bir kişi yakalandı.



Adana’da, oğulları askerde veya şehit olan aileleri tespit ederek, "oğlunuzun asker arkadaşıyım. Annem kanser, tedavisi için paraya ihtiyacım var" diyerek dolandırdığı belirlenen kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi’nde, oğulları askerde olan aileleri mahalledeki esnafla sohbet edip tespit ederek, evleri gezen Can K. (25), ailelere "Oğlunuzun asker arkadaşıyım. Buraya izne geldim. Annem kanser, tedavisi için paraya ihtiyacım var" diyerek para topladı.

Aynı mahallede birkaç evi gezen Can K’nın son uğradığı evde bulunan Sibel K, bir ay önce aynı yöntemle akrabalarının dolandırıldığını hatırlayarak, durumu polise bildirdi. Ekipler, mahallede gezmeye devam eden Can K’yı yakalayarak, evlerine gidip para topladığı kadınlarla yüzleştirdi.
Ailelerin, askerdeki çocuklarıyla görüşmelerinin ardından Can K;yı tanımadığı belirlendi.

Polis merkezine götürülen Can K’nın, Yeni Yurt, Fatih, Mithatpaşa ve Namık Kemal mahallelerinde benzer yöntemlerle oğulları askerde bulunan veya şehit olan ailelerden şimdiye kadar 10 bin YTL’nin üzerinde para topladığı belirlendi.

Can K;nın yaklaşık bir ay önce dolandırdığı Fatih Mahallesi’nde oturan Metin K, polis merkezindeki ifadesinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, zanlının bir ay önce kendisinin olmadığı bir sırada eve geldiğini anlattı.

Eşi ve akrabalarından yardım talep ettiğini ifade eden Metin K, "bir süre sonra bende eve gittim. Zanlı, Manisa’da askerlik yapan oğlumla aynı birlikte olduğunu söyledi. Ancak, oğlumun adını hatırlayamamış gibi (Siz şeyin babasısınız) diyerek benden öğrendi. Ben ilk başta durumu fark edemedim. Saçları asker gibi tıraşlıydı. Üstelik boynunda künye vardı. Hiç şüphelenmedim. Zaten ben gelmeden önce eşim, ablam ve yeğenlerim 50-100 YTL, ceplerinde ne varsa vermişler" dedi.

EMNİYETTEN UYARI
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, internet sitesinde ve evleri gezerek yüz yüze yapılan görüşmelerde, aileleri dolandırıcılıktaki yeni yöntemler konusunda uyarıyor.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda, bazı kişilerin oğullarını askere gönderen aileleri takip ettiği, bir kaç ay sonra da aileleri ziyaret ettiği belirtildi.

Asker ailesine ziyarette bulunan kişinin, "Ben oğlunuzun arkadaşıyım, yanından geliyorum sizlere selamı var" diyerek, kendisini eve kabul ettirdiği bildirildi.

Polis yetkilileri, yeni dolandırıcılık yöntemiyle ilgili, "bu kişi, daha sonra kendisini acındırarak, annesinin öldüğünü, memleketine gideceğini, parasının olmadığını söyleyerek vatandaşlarımızı dolandırdıkları tespit edildi. Üstelik güvenilir bir görünüm vermek için saçını asker tıraşı yapıyor, ayrıca süs eşyası olarak satılan asker künyelerinden takıyor. Dolandırılan vatandaşlarımızın çoğunun müracaatta bulunmadığı öğrenilmiştir. Çocukları askerde bulunan ailelerin bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı olmaları gerekir" diye uyarılarda bulundu.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla