Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-09-2008, 22:51   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 Bir Hikaye ! Baba'dan OgLu'na (Mutlaka Okuyun)

Oglum,
1 yasini yeni bitirdin. Yillar eklenecek yaslarina. Babaciginin saçlarina düsmeye baslayan aklar çogalacak. Siyah beyaz saçlari azalsa da düzeltmeden önce senin üzerindeki Besiktas formasini atkisini düzeltecek baban. Ve o sirada geçmise dogru bir yolculuk da baslayacak. Baban, kardesiyle beraber kendi babasinin elinden tutarak Inönü Stadi'na ilk gittigi zamani hatirlayacak (1979 yili), kiminle maç yaptigini hatirlayamasa da...

Memur babanin zorlanarak (ekonomi!) g**ürdügü ilk ve tek (yani son!) Besiktas maçi ile baslayan, mahalleye yeni tasinan her çocugun Besiktasli olmasi için dua ettigin, degilse Besiktasli yapmaya çalisma sebebin olan tutku gelecek aklina..

Maçtan önce alinan 2 simit gelecek aklina. 3 kisiydiniz oysa simit 2 taneydi. Babaciginin babacigi yememisti o simitlerden. Toktu herhalde karni diye düsünmüstü baban..

Maçin sonucunu hatirlamasa da Besiktas'in attigi gole verilen tepki sasirtmisti babani.. Ve babasinin sevincini, iki oglunu kucagina alip oynamasini öpmesini unutmamisti baban..

Maç sonrasi eve gidilmisti.. Ve babaciginin babasinin ilk yaptigi ekmek yemek olmustu. Acikmisti tabii ki adam. O aksam evdeki konu Besiktas idi. Yenmis miydik, yenilmis miydik önemli degildi, önemli olan Besiktas'in yerinde görülmesi, Besiktasliligin hiç azalmamacasina kalplere yazilmasi idi..

Büyüyünce, akli basina gelince anladi babacigin 1 baba 2 ogula alinan 2 simitin ne anlama geldigini.. Halkin takimi Besiktas'in niçin öyle oldugunu.. Besiktas da iste bu aile gibidir kuzucugum.

3 kisi 2 simit alir, en küçük 2 kisi yer, en büyük, en kuvvetli olan fedakarlik yapar.. 3'ü paylassa daha adil olur belki ama ondan daha önemli olan fedakarlik gölgede kalir. Simiti yiyen 2 küçük kendi çikarini düsünür doganin kanunu geregi. ama büyük olan 3. kisi büyüklügü kadar kuvvetlidir de ve de fedakar.

Iste renklerinde sari bulunan iki takimin taraftari bu 2 küçük gibidir. Senin de içinde bulunacagin Besiktas taraftari ise 3. kisi gibidir, fedakardir, vefalidir, dürüsttür. 2 küçügü suçlamamak gerekir çünkü tabiatlarinin geregini yapmislardir, yapiyorlardir ve yapacaklardir..

Sen büyük olan 3. kisi olacaksin oglum.. Günübirlik olmayacak düsüncen, ufkun..

Sen Besiktasli dogdun oglum, öyle kalacaksin..
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla